Влада РС

Влада Српске поднијела кривичну пријаву против Станивуковића

ЗБОГ ОСНОВАНЕ СУМЊЕ ДА ЈЕ ИЗВРШИО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРОТИВ ЗДРАВЉА ЉУДИ
  • У пријави се наводи да је ширио лажи, панику и неизвјеност, посебно тврдњама да се у УКЦ Републике Српске, као и другим здравственим установама, пацијентима обољелим од заразне болести Ковид 19 даје индустријски кисеоник умјесто медицинског

ВЛАДА Републике Српске саопштила је да је упутила Окружном јавном тужилаштву Бањалука поднијела кривичну пријаву против Драшка Станивуковића, градоначелника Бањалуке и команданта Штаба за ванредне ситуације Града Бањалука.

«Кривична пријава је упућена због постојања основе сумње да је извршио кривично дјело против здравља људи из члана 195. Кривичног законика Републике Српске наслова – Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“, наведено је у саопштењу Владе РС.

Како се додаје у саопштењу, у пријави се, између осталог, наводи да је „градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је уједно и командант Градског штаба за ванредне ситуације, дужи временски период, почев од 24. до 30. септембра 2021. године, користио и користи сваку прилику и медијски наступ на територији Републике Српске и БиХ како би проузроковао панику и страх и неизвјесност код становништа Републике Српске износећи лажне и неистините тврдње, те посебно износећи неистините наводе да се на УКЦ Републике Српске, као и другим здравственим установама – болницама на територији Републике Српске, пацијентима обољелим од заразне болести – Ковид 19, који је већ однио небројени број живота, даје индустријски кисеоник умјесто медицинског кисеоника“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар