Влада РС Главно

Жандармерија Српске и САЈ код Дервенте извели тактичку вјежбу спасавања талаца

АКЦИЈУ КОНТРОЛИСАЛИ МИНИСТАР ЛУКАЧ И ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ КОСТРЕШЕВИЋ
  • Драган Лукач: „Ми се са оваквим изазовима можемо сваки дан сусрести и битно нам је да сви сегменти у МУП-у свој посао одрађују онако како је то предвиђено процедурама, од патроле полиције која ће прва бити обавијештена и стићи на локацију на којој се нешто дешава, до укључивања наших посебних снага, Жандармерије, САЈ-а, преговарачких тимова и свих наших ресурса потребних да овакву акцију успјешно приведемо крају

ПРИПАДНИЦИ Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) и Жандармерије Републике Српске, уз активности редовних састава полиције, успјешно су у рејону Бабино Брдо код Дервенте извели тактичку вјежбу рјешавања талачке кризе спасавањем талаца и елиминацијом терориста.

Завршници вјежбе присуствовали су министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Синиша Кострешевић.

Лукач је по завршетку акције истакао да је ријеч о показно-тактичкој вјежби, којом је приказана талачка ситуација у којој су терористи узели већи број талаца.

Акција је кренула ноћас, уз ангажовање свих наших ресурса. Преговарачки тим је успио да извуче одређени број талаца, али није успио да то заврши до краја. Када су преговори пропали онда је наступило садејство САЈ-а и Жандармерије, који су извели брзу акцију ослобађања талаца и уништења терориста“, појаснио је Лукач новинарима.

Према његовим ријечима, задатак је успјешно обављен и показао је да грађани Републике Српске могу да се ослоне на све полицијске јединице у Српској.

Ово радимо са циљем увјежбавања за тешке, непредвиђене ситуације, чак и терористичке акте са узимањем талаца, како би унаприједили све активности које радимо у МУП-у и садејство свих наших снага“, рекао је Лукач.

Он је додао да ће МУП наставити са овим активностима, јер је циљ да безбједност грађана подигне на што већи ниво.

Наш задатак је да одговоримо свим изазовима који се евентуално могу десити у Републици Српској, па и оним најтежим какви су терористичке активности“, поручио је Лукач.

Обраћајући се јединицама које су успјешно обавиле данашњи задатак, Лукач је рекао да је данас приказан и квалитет оклопних возила „Деспот“, које ће у оваквим ситуацијама помоћи да се акција заврши на прави начин и са што мање губитака.

Ми се са оваквим изазовима можемо сваки дан сусрести и битно нам је да сви сегменти у МУП-у свој посао одрађују онако како је то предвиђено процедурама, од патроле полиције која ће прва бити обавијештена и стићи на локацију на којој се нешто дешава, до укључивања наших посебних снага, Жандармерије, САЈ-а, преговарачких тимова и свих наших ресурса потребних да овакву акцију успјешно приведемо крају“, нагласио је Лукач.

Осим припадника САЈ и Жандармерије, у акцији су учествовали припадници Полицијске управе Добој, Управе за полицијску подршку и Полицијског преговарачког тима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар