Федерација/БиХ

Аларм преко „Слободне Босне“: Република Српска се отцјепљује, Федерација БиХ се веже за Хрватску

АУТОР ТЕКСТА СУАД ЂОЗИЋ ТВРДИ ДА ЈЕ ПОТВРДУ ДОБИО ИЗ ЊЕМАЧКЕ И ДА ЈЕ ВЕЋ 5 ПУТА РАЗГОВАРАО СА ЉУДИМА ИЗ ЕУФОРА
  • Дуго се чекала званична потврда ових теза. Синоћ (27.06.’23) сам ове информације добио од политичара из самог врха најјаче и најутицајније државе у ЕУ – Њемачке
  • По сазнањима мог извора из Њемачке, нема нико да би покренуо ишта са ове стране, јер како он каже ‘рата неће бити’
  • Данас Додик, али и Човић више не испитују границе толеранције ОХР-а и интернационалне заједнице, него снажно корачају ка испуњењу циља. Можда чак и у дослуху с онима од којих очекујемо да зауставе ове нападе на државу! Остаје бауштела. Auf Wiedersehen!

Извор: Слободна Босна

Пише: СУАД ЂОЗИЋ (ReSTART BiH за Ljudski.ba)

РEПУБЛИКА Српска се убрзо одцјепљује! Федерација БиХ се веже за Хрватску. Бошњаци или ће, ако желе, остати у Хрватској и Србији или иду као Палестинци, Курди, Роми … по бијеломе свијету.

Углавном рата неће бити?!

Дуго се чекала званична потврда ових теза.

Синоћ (27.06.’23) сам ове информације добио од политичара из самог врха најјаче и најутицајније државе у ЕУ – Њемачке.

Недавно сам писао о састанцима са ‘ЕУФОР-ом’ док је Дарио Кордић изјављивао да би све поновио.

Данас је Додик и дефинитивно срушио уставно-правни поредак и осим реакције америчке амбасаде (али у истом стилу какве смо и до сада имали), нико ништа. Такођер, данас поново добијам позив за (пети) састанак са ‘ЕУФОР-ом’.

Зашто пишем под наводницима ЕУФОР? Пишем јер мислим да су то обавјештајне структуре са запада. Како сам раније наводио, они су у цивилу, а не у униформама, само имена без презимена и необавезно ћаскање.

Зашто би они са мном сједили и ћаскали ево већ пети пут?

Потребна им је комплетирана слика да ли постоји неко, како Додик каже, из ‘политичког Сарајева’ да би се побунио, а то може довести и до конфликта, па и рата.

Сјетимо се НАТО авиона и тада су ме испитивали око мог става у вези тога (док Дарио отворено пријети новим масакрима).

По сазнањима мог извора из Њемачке, нема нико да би покренуо ишта са ове стране, јер како он каже ‘рата неће бити’. Ипак, они (‘ЕУФОР’) желе да провјере са првим човјеком из неформалне групе која је организовала многобројне протесте.

На њихов данашњи позив за наредни састанак одговорио сам питањем: ‘да ли ћемо разговарати о Додиковом рушењу Дејтонског Устава?’ Одговор је био у виду контрапитања ‘да ли се то ја као новинар код њих распитујем’.

Па мислим, ваљда сте ту да би ви штитили нашу земљу и грађане од оваквих конфликтних ситуација и грађани имају право да знају све о овој напетој ситуацији, а не обрнуто. Јер, ако ћемо судити по нашем досадашњем ангажману, на кривој сте адреси.

Углавном да сумирам, грађани БиХ већ дуже вријеме, по принципу кухања жабе, као анестезирани посматрају реализацију великодржавних пројеката на тлу Босне и Херцеговине. Такођер, мирно су посматрали и наше протесте који су били у циљу јачања државе и појединачних људских права у односу на етнички принцип, који нас је и довео до ове ситуације.

Сада су западњаци нашли нове партнере у Сарајеву који немају политички капацитет да се носе са новонасталим изазовима. На жалост, чини се да је тачно, реакције од стране грађана неће бити, осим ако се не деси неко чудо па сви грађани још данас устану и успротиве се удару на државу.

Ово би дефинитивно могао бити почетак краја наше државе.

Да ли ћемо дозволити да Босна шапатом падне?!

Тачно је да ми немамо некорумпираног и са кичмом лидера попут Куртија да се супротставимо распарчавању наше домовине. Запад је увијек присиљавао на компромисе, оне, које су конструктивни и који су слаби, тамо гдје је мехко.

Данас Додик, али и Човић више не испитују границе толеранције ОХР-а и интернационалне заједнице, него снажно корачају ка испуњењу циља. Можда чак и у дослуху с онима од којих очекујемо да зауставе ове нападе на државу!

Корумпирани, нејединствени и политички незрели, нисмо знали препознати вријеме за контраофанзиву у смијеру јединог могућег концепта опстојности државе, грађанског.

Остаје бауштела. Auf Wiedersehen!

Bajram Šerif Mubarek Olsun, са надом да није посљедњи у овим границама БиХ.

Није ми циљ грађане узнемиравати за празник, али кроз хисторију смо научили да се ствари ломе баш на ове Мубарек дане.

Како у БиХ, тако у Палестини и још неким земљама.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар