Федерација/БиХ

Бошњаци остали усамљени: У Дому народа им није прошао маневар против закона о Уставном суду

ШПИРИЋ: ОВО ЈЕ СМОКВИН ЛИСТ КОЈИМ ЈЕ КЛУБ БОШЊАКА ЖЕЛИО ДА ПРИКРИЈЕ ШТЕТУ КОЈУ ЈЕ НАНИО БЛОКАДОМ
  • Предсједавајући Клуба српског народа Средоје НОВИЋ: Захтјев за измјене и допуне Пословника по хитној процедури чиста је обмана јавности

ДОМ народа Парламентарне скупштине БиХ није подржао Приједлог измјена и допуна Пословника по хитном поступку за које је предлагач тврдио да ће онемогућити предлагање неуставних закона.

Предложене измјене Пословника биле су срачунате на онемогућавање доношења закона који нису по вољи странаца и политичке Башчаршије, али су их подржали само бошњачки делегати.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Никола Шпирић рекао је да овај приједлог представља „смоквин лист“ којим Клуб Бошњака жели да прикрије штету коју је узроковао блокадом Дома народа.

Предсједавајући Клуба српског народа, Средоје Новић, рекао је да је чиста обмана јавности захтјев за измјене и допуне Пословника овог дома по хитној процедури.

Новић је упитао зашто је данас уопште заказана хитна сједница, јер је из приједлога видљиво да се ради о класичној обмани јавности.

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да је данашња сједница алиби за то што су бошњачки делегати два и по мјесеца блокирали Дом.

Делегат Клуба српског народа Желимир Нешковић рекао је да предсједавајући Дома народа, Кемал Адемовић, не може злоупотребљавати своју позицију, због тога што члан 124 Пословника о раду јасно говори о хитности закона, а не других аката, као што је овај Адемовићев приједлог.

Бошњаци су предложеним измјенама у пословнику жељели да унапријед прогласе неуставним и антидејтонским Нешковићев нацрт закона о Уставном суду БиХ који би га ослободио страних судија.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар