Вијести Федерација/БиХ

Човић: Ако БиХ не буде по мјери свих – Бошњаци ће је одвести у суноврат

ПОВОДОМ МОГУЋИХ ПРОТЕСТА ПРОТИВ ШМИТОВИХ ПОТЕЗА: ТО НИЈЕ ЦИВИЛИЗОВАНО!
  • Нагласио: У питању је (Шмитов) минималан покушај исправљања грешака према хрватском народу у БиХ

ДРАГАН Човић, предсједник ХДЗ-а БиХ, сматра да је неприхватљив наступ бошњачких политичара из Сарајева, те подржава Кристијана Шмита у вези са измјенама Изборног закона БиХ.

„Позивамо колеге из Сарајева да слиједе оно што заговарају у посљедњих 10 година – да БиХ стварно буде по мјери свих народа. Сваки други пут ће их одвести у политички суноврат“, рекао је Човић након данашњег сусрета са предсједником Владе Хрватске Андрејом Пленковићем у Мостару.

Он је оцијенио да је у питању минималан покушај исправљања грешака према хрватском народу у БиХ, подсјетиши да су у посљедње двије године покушавали спровести споразум из Мостара, да двије године преговарају без успјеха.

Он је навео да су Бошњаци дјелимично успјели задржати статус кво јер према ономе што зна, када је у питању потенцијална намјера да се наметну одређене одлуке, те одлуке ће ићи у правцу да се осигура демократска процедура и да се послије избора могу примијенити резултати да би се до краја године могла искористити прилика за добијање кандидатског статуса за чланство у ЕУ.

Човић је изразио наду да ће ускоро доживјети крај процеса и кренути реализовати предизборну кампању у другачијој атмосфери.

На најаву да ће бити одржани протести оних који се противе приједлогу Шмита, Човић је рекао да то нису цивилизоване методе и да је потребан мир и атмосфера у којима ће се заштитити од оних који би жељели направити анархију.

„Морамо послати јасну поруку да желимо градити добре односе с Бошњацима. Без хрватског народа БиХ неће моћи функционисати као нормална држава“, закључио је Човић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар