Вијести Федерација/БиХ

Човић: Измјене изборног закона су данас питање свих питања за Хрвате

У ЂАКОВУ РЕКАО ДА СУ ХРВАТИ КОНСТИТУТИВНИ НАРОД И ДА ИХ НИКО НЕЋЕ СВЕСТИ НА - МАЊИНУ

ИЗМЈЕНЕ Изборног закона су данас питање свих питања за Хрвате, који су најмалобројнији народ у БиХ, поручио је предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић у поздравном говору на традиционалној Вечери чланова и пријатеља Удруге босанских Хрвата „Прстен”, огранак Ђаково.

„Имамо право тражити да будемо конститутивни једнакоправни народ у БиХ. Одлука Уставног суда да легитимни представници конститутивних народа морају представљати своје народе и у Предсједништву БиХ и у Парламентарној скупштини ће се морати провести. Ово није питање било којег појединца, било које политичке опције нити једне политичке странке – ово је питање хрватског народа, његове опстојности, како у Републици Хрватској тако и у БиХ“, истакао је Човић, саопштено је из Удруге „Прстен”.

Навео је такође да притисци „који долазе из различитих извора политичке моћи, који би жељели Хрвате оставити изван простора БиХ и претворити их у националну мањину, неће успјети“.

Као посебан гост традиционалне Вечери, окупљеним члановима „Прстена” Човић је рекао да та удруга данас много значи не само за Хрвате Босне и Херцеговине, него и за Хрвате диљем свијета.

(Фена)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар