Федерација/БиХ

Човић: Рекао сам и Шмиту да не видим ниједан разлог да намеће било какву одлуку

НАГЛАСИО ДА И НА НИВОУ БиХ ПОСТОЈИ ПАРЛАМЕНТАРНА ВЕЋИНА СА ТАКВИМ УВЈЕРЕЊЕМ
  • Лидери политичких странака које учествују у власти на нивоу БиХ на састанку у Лакташима јуче су постигли значајан напредак по питању Изборног закона БиХ који ће се финализирати током фебруара. На састанку је постигнут и важан искорак о кључним питањима везаним за европски пут БиХ, саопштено је из СНСД

ДРАГАН Човић, предсједник ХДЗ-а БиХ, изјавио је у Мостару да не види ниједан разлог да Кристијан Шмит намеће било какву одлуку нити да било ко од међународних институција подстиче било кога на тако нешто.

Човић је рекао да је недавно у Мостару имао радни ручак са Шмитом и рекао му да не види разлог зашто би наметао било какво рјешење, па и око Изборног закона ако већ постоје извршна и законодавна власт и парламентрана већина.

– Тада сам га информисао и да ћемо имати састанак 18. јануара – рекао је Човић.

Он је навео да данас постоји довољно јасна парламентарна већина са таквим увјерењем.

– То је јасан став. Данас постоји довољно јасна парламентарна већина са таквим увјерењем и сасвим је разумно вријеме да то до краја фебруара завршимо у парламентарној процедури – нагласио је Човић.

Навео је да је јучерашњи састанак лидера странака парламентарне већине на нивоу БиХ имао исту атмосферу као што је било на састанку у августу, након кога је усвојено пет закона у Савјету министара и Парламентарној скупштини БиХ.

Он је навео да је јуче на дневном реду било пуно тема, а све су биле у функцији статуса БиХ на европском путу са циљем испуњења свих 14 услова, те доласка високих гостију у БиХ.

– Разговарали смо с циљем да све то доносимо у институцијама БиХ, а да еико не немаће рјешења, без обзира о коме је ријеч – нагласио је Човић.

Он је додао да је синоћ детаљно информисао предсједавајућу Савјета министара Борјану Кришто о свему са састанка, јер би она морала имати двије сједнице идуће седмице, а то значи усвојити буџет, економску политику и законе о којима је разговарано.

Лидери политичких странака које учествују у власти на нивоу БиХ на састанку у Лакташима јуче су постигли значајан напредак по питању Изборног закона БиХ који ће се финализирати током фебруара. На састанку је постигнут и важан искорак о кључним питањима везаним за европски пут БиХ, саопштено је из СНСД-а.

Политички лидери обавезали су се да наставе конструктивне партнерске разговоре са циљем постизања договора у наведеном року.

Домаћин састанка био је СНСД.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар