Федерација/БиХ

Човић: Рјешење је да до 26. априла усвојимо изборни закон БиХ

НИКШИЋ: ДОГОВОР ЈЕ ДА ДОЂЕМО ДО ЗАКОНСКИХ РЈЕШЕЊА КОЈА НАМ НЕЋЕ БИТИ НАМЕТНУТА
  • Предсједик Народне скупштине Републике Српске Ненад СТЕВАНДИЋ: Сутра бити усвојен Изборни закон Републике Српске

СПРЕМНИ смо да покушамо у наредних пар дана да упутимо Изборни закон БиХ на одлучивање у Парламентарну скупштину и да видимо на који начин можемо да деблокирамо европски пут, рекао је Милорад Додик предсједник СНСД-а након одржаног састанка партнера у власти на нивоу БиХ.

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да би проблеми у БиХ били рјешени усвајањем изборног закона БиХ у Парламентарној скупштини БиХ.

– Чини ми се да је рјешење у томе да до идућег петка у парламентарној процедури усвојимо изборни закон БиХ – рекао је Човић.

Предсједик Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да ће сутра бити усвојен Изборни закон Републике Српске.

Предсједник СДП Нермин Никшић је истакао да му је жао што је заустављен почетни замах који је био направљен.

– Овај данашњи састанак је завршен на начин да смо опредјељени да се, како су то рекли и моји претходници, покушамо вратити на ЕУ пут, да га деблокирамо и да се окренемо рјешавању питања. И оно што смо досад постизали било је са циљем да заједничким договором дођемо до законских рјешења која ћемо ми доносити, а не која ће бити наметнута – рекао је Никшић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар