Федерација/БиХ

Човић: Са Додиком имам коректан, учтив и врло пристојан однос – не упоређујте нас са Туђманом и Милошевићем

„У МОМ И ДОДИКОВОМ ОДНОСУ ВАЖНО ЈЕ ДРЖАЊЕ РИЈЕЧИ, ШТО ЈЕ У ПОЛИТИЦИ ВЕЛИКА СТВАР“
  • На констатацију новинара да је недавно Милорад Додик рекао да БиХ није држава, већ да је Република Српска једина држава, а да му он на то није одговорио, Драган ЧОВИЋ рекао да неће одговарати било коме, ни у овој ни у другим приликама.
  • Потом је додао: БиХ је држава са свим елементима државотворности“. Република Српска једнако има све своје елементе државотворности који јој припадају по Уставу, који су дефинисани Анексом 4 Дејтона, али и Уставом РС

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва Босне и Херцеговине Драган Човић рекао је да с предсједником Републике Српске Милорадом Додиком има „коректан, учтив и врло пристојан однос“.

Он је, гостујући на Н1 ТВ, нагласио да „такав однос настоји гајити са сваким другим колегом у политици“.

„Један коректан, учтив и врло пристојан однос какав настојим гајити са сваким другим колегом у политици. У овом конкретном односу, што често нагласимо, то је држање ријечи, што је данас у политици велика ствар“, рекао је Човић.

На констатацију новинара да је недавно Додик рекао да БиХ није држава, већ да је Република Српска једина држава, а да му Човић на то није одговорио, он је рекао да неће одговарати било коме, ни у овој ни у другим приликама.

„Ја нити ћу ову нити било коју другу прилику користити да одговорим нити ћу одговорити било коме. БиХ је оно што јесте и то је јасно уставно дефинирано. Ја сам члан државног Предсједништва и како ћу о томе говорити било шта друго. БиХ је држава са свим елементима државотворности“, поручио је предсједавајући Предсједништва.

Казао је да Република Српска Једнако има све своје елементе државотворности који јој припадају по Уставу, који су дефинисани Анексом 4 Дејтона, али и Уставом РС.

На питање да ли га вријеђа када кажу да он и Додик настављају политику Фрање Туђмана и Слободана Милошевића у БиХ, Човић је рекао да не види било какве повезнице између тих историјских димензија.

„Не бих то коментирао јер не видим било какве повезнице између тих повијесних димензија, БиХ и наших сусједа и онога што ја данас радим. Поносан сам на оно што јесам и на оно што радим. Да ли то неко поистовјећује са неким прошлим временима, сваком аналитичару остављам право да прави аналитику“, додао је Човић.

Он је овом приликом коментарисао однос са осталим члановима Предсједништва БиХ.

„Нема нити једног политичара са којим ја имам другачији приступ. С колегом Иванићем имам једнак карактер односа до краја, са Изетбеговићем исто тако. С тим да имамо мало проблема у памћењима, па се неке ствари забораве. Колега Изетбеговић зна почесто заборавити неке ствари“, испричао је он.

(Н1)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар