Федерација/БиХ

Човић: Усвајање резолуције о Сребреници у УН изазвало нову кризу и подјеле у БиХ

ЛИДЕР ХДЗ БиХ УПОЗОРИО И ДА ЈЕ ПОКАЗАЛО ДА БиХ - НЕМА СПОЉНУ ПОЛИТИКУ
  • Драган ЧОВИЋ увјерен да неће бити једноставно изаћи из актуалне кризе, а једину могућност за то види у договору домаћих политичара о наставку европског пута земље

ДРАГАН Човић, Предсједник ХДЗ-а БиХ, изјавио је да је усвајање резолуције о Сребреници у УН изазвало нову кризу и подјеле у БиХ, те показало да БиХ нема спољну политику.

Човић је истакао да је резолуција отворила бројне расправе и питања и да она неће довести по помирења у БиХ.

– Неће се доћи до помирења, него ће се отворити друга питања – изјавио је Човић за Радио телевизију Херцег Босне.

Човић је навео да се усвајањем документа у Генералној скупштини УН показало да БиХ нема спољну политику будући да су сасвим различито о том питању наступали чланови Предсједништва БиХ, министар иностраних послова и чланови Савјета министара.

Он сматра да неће бити једноставно изаћи из актуалне кризе, а да једину могућност за то види у договору домаћих политичара о наставку европског пута земље.

У Генералној скупштини УН јуче је било више земаља које су биле уздржане и против него за резолуцију о Сребренци, а овај документ, инициран без одлуке Предсједништа БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искучиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар