Федерација/БиХ

Цвијановић: Бећировић је поводом амбасадора Врањеша свима учинио видљивим један од разлога неуспјеха БиХ

БОШЊАЧКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ОТКРИО ДА МУ НИЈЕ ПО ВОЉИ НАЦИОНАЛНОСТ АМБАСАДОРА У ЗАГРЕБУ
  • Затражио да Александар ВРАЊЕШ не буде у протоколу његове посјете Хрватској, а предсједавајућа Предсједништва БиХ тим поводом указала: „Море је таквих примјера. Кад оду у бијели свијет или сећијају са страним дипломатама у БиХ – причају како Република Српска угрожава или подрива институције на заједничком бх нивоу, а онда, како је то и сад видљиво, падну маске и све се само покаже“

СРПСКИ члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је инсистирање бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића да опуномоћени амбасадор у Хрватској Александар Врањеш буде искључен из протокола сутрашње посјете Загребу, јер му не одговара његова националност само један од примјера односа бошњачких политичара према БиХ коју наводно штите као наводно заједничку државу.

– Море је таквих примјера. Кад оду у бијели свијет или сећијају са страним дипломатама у БиХ – причају како Република Српска угрожава или подрива институције на заједничком бх нивоу, а онда, како је то и сад видљиво, падну маске и све се само покаже – рекла је Цвијановићева одговарајући на молбу Срне да прокоментарише чињеницу да бошњачки члан Предсједништва БиХ инсистира да опуномоћени амбасадор БиХ Врањеш буде искључен из протокола посјете Загребу јер му не одговара његова националност.

Према тој логици, истакла је Цвијановићева, она би сада требала да одстрани амбасадора Свена Алкалаја са данашње дебате о БиХ у Савјету безбједности УН.

– Али, оно што имам да кажем и на сједници Савјета безбједности и на сваком другом мјесту могу да кажем пред било ким и то чиним, јер не користим спољнополитичке активности за мешетарење, већ да кажем шта сматрам проблемом и разлогом упорног неуспјеха БиХ. А мој колега Бећировић управо је један од тих разлога учинио јасним и домаћој и страној јавности – указала је Цвијановићева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар