Федерација/БиХ

Цвијановић: Бећировић нема право да говори у име БиХ, а Бербок – у име Запада

ДВОЈАЦ ОЦИЈЕНИО ДА ЈЕ ДЕКЛАРАЦИЈА САБОРА ДОСАД „НАЈТЕЖИ НАПАД НА ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ“
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: У Декларацији је јасно изражена посвећеност суштинском и досљедном спровођењу Дејтонског мировног споразума. А Бећировић и Бербокова тренутно имају много паметнијег посла него да коментаришу Свесрпски сабор. Њу и њену странку гласачи су на изборима за Европски парламент помножили су са нулом, а Бећировића – страначке колеге у парламенту Федерације БиХ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић умишља да може говорити у име БиХ, а министар спољних послова Њемачке Аналена Бербок у име цијелог Запад и надају се да ће политички профитирати нападима и лажним оптужбама на рачун Србије и Републике Српске.

– Поносни смо на Свесрпски сабор, као и на Декларацију која је том приликом усвојена – рекла је Цвијановићева за Срну замољена да прокоментарише оцјену Бећировића и Бербокове да је Свесрпски сабор „најтежи напад на Дејтонски мировни споразум од 1995. године“.

– Да су пажљивије читали, а мање мрзили све што садржи придјев српски, видјели би да је у Декларацији јасно изражена посвећеност суштинском и досљедном спровођењу Дејтонског мировног споразума – поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да је за очекивати да Бећировић и Бербокова тренутно имају много паметнијег посла него да коментаришу Свесрпски сабор.

– Бербокову и њену странку гласачи на изборима за Европски парламент помножили су са нулом, а Бећировића страначке колеге у парламенту Федерације БиХ – истакла је Цвијановићева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар