Федерација/БиХ

Цвијановић: Давање предности Украјини и Молдавији над БиХ – наводи на озбиљне сумње у намјере ЕУ

МОЖДА ПОКУШАВАЈУ ДА ДРУГОМ ПУТАЊОМ ДОЂУ ДО СТАЊА КОЈЕ НИЈЕ ПО УСТАВУ БиХ
  • Да ли је намјера да неизабрани странац или Уставни суд са страним судијама модификује све оно што они сматрају да је потребно, а није уставно?

OДЛУКА Европског савјета да отвори приступне преговоре са Украјином и Молдавијом, али не и са БиХ, представља погрешну политичку поруку Европске уније, рекла је у емисији РТРС Актуелно српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

– Сматрам да је порука погрешна зато што није интегративна. Ако су се они одлучили да иступе политички и дају ту врсту подршке према тим земљама, онда су то требали и са БиХ – истакла је Цвијановић.

Истакла је да то доводи до озбиљних сумњи какве су намјере према БиХ.

– Да ли је намјера да неизабрани странац или Уставни суд са страним судијама модификује све оно што они сматрају да је потребно, а није уставно? Па да онда кажу да сада преговарамо, али да они траже да ми све прихватимо то што су они наметнули. Да ли је то начин да избјегну Устав и да другом путањом дођу до другачијег стања у односу на оно што је прописао Устав? – упитала је Цвијановићева.

Цвијановић у емисији Актуелно говори и о Кристијану Шмиту, изборима у Србији, Уставном суду БиХ, изјавама америчког амбасадора Мајкла Марфија и осталим темама.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар