Федерација/БиХ

Цвијановић: Имам сазнања да постоји спрега да се спријечи да Србин дође на чело Заједничког штаба

УКАЗАЛА ДА ЈЕ СЕНАД МАШОВИЋ НА ТОМ ПОЛОЖАЈУ – ВЕЋ ДВИЈЕ ГОДИНЕ ИЗВАН МАНДАТА
  • „Видјећемо како ће бити, немам велика очекивања да ће сутра проћи тако нешто, али то подразумијева да и ми иницирамо одређене кораке. Не може то баш тако остати“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да има одређене информације да ће бити опструкције када је ријеч о избору генерала Оружаних снага БиХ јер постоји спрега да се спријечи да Србин дође на чело Заједничког штаба.

Цвијановић је навела да је људима који се тамо налазе истекао мандат прије годину и више дана и да је неопходно да буду замијењени, подсјетивши да се све одлуке које се односе на питање одбране доносе консензусом.

– Имамо одређене информације да ћемо имати опструкцију када је ријеч о избору генерала, односно о њиховом постављењу у складу са законом. Опструкција постоји због тога што опет постоји спрега да се спријечи да Србин дође на чело Заједничког штаба Оружаних снага – рекла је Цвијановић.

Она је додала да је на тој позицији, и то већ двије године изван мандата, Сенад Машовић, који треба да оде, али да је очито да га тамо чувају управо они који причају и праве пометњу како се наводно у „Републици Српској организују неке ствари које су безбједносна пријетња и слично“.

– Видјећемо како ће бити, немам велика очекивања да ће сутра проћи тако нешто, али то подразумијева да и ми иницирамо одређене кораке. Не може то баш тако остати – рекла је Цвијановић.

Указала је да неки говоре да су то заједничке оружане снаге, а онда прво опструишу да се направи институционална поставка, односно распоред, наводећи да је на сцени опструкција од оних који промовишу причу о Оружаним снагама БиХ и о БиХ, а онда раде све да је блокирају да живи у пуном капацитету као мултиетничка заједница у којој свако има приступ да у складу са законом дође на одређене позиције.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар