Федерација/БиХ

Цвијановић: Комшић и Бећировић свјесно и крајње злонамјерно наносе економску штету Српској

НАГЛАСИЛА: ТО ЈЕ И НЕПРИЈАТЕЉСКИ ЧИН КОЈИ ДОВОДИ У ПИТАЊЕ И САМ СМИСАО ПОСТОЈАЊА БиХ
  • Поручила им да ће Република Српска бити принуђена да се заштити од насртаја из Сарајева, не бирајући правна и политичка средства

СРПСКИ члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да блокада пројеката гасних интерконекција, коју најављују два члана Предсједништва, никоме неће донијети било какву корист, али хоће штету и то највећу управо БиХ.

На молбу Срне да прокоментарише најаве Жељка Комшића и Дениса Бећировића да ће у Предсједништву блокирати пројекте гасне интерконекције, Цвијановић је рекла да је жалосно то што су покушаји блокаде енергетских пројеката и економског развоја Републике Српске постали тема која уједињује политичке актере из Сарајева, укључујући и њене колеге из Предсједништва.

– Ако је некоме стало да грађане Републике Српске одврати од БиХ и уруши и саму помисао о могућности заједничког живота, онда је ово најбољи могући начин. Јасно је да се политички не слажемо око многих важних питања, али свјесно наносити економску штету Српској и њеним грађанима је одраз крајње злонамјерности и непријатељски чин који озбиљно доводи у питање сам смисао постојања БиХ – указала је Цвијановић.

Она је поручила да ће Република Српска бити принуђена да се заштити од насртаја из Сарајева, не бирајући правна и политичка средства, а они који данас блокирају њен развој сносиће пуну одговорност за све посљедице који би могле да услиједе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар