Федерација/БиХ

Цвијановић: Конаковићу, Министарство спољних послова није твоја ћаћевина

УПОЗОРИЛА ДА ПИСМО КОЈЕ ЈЕ УПУТИО ОЛИВЕРУ ВАРХЕЉИЈУ НИЈЕ СТАВ БиХ
  • Елмендин Конаковић критиковао комесара ЕУ због „јавног придруживања срамној пропаганди предсједника Србије Александра Вучића“, а српски члан Предсједништва БиХ тим поводом указала: „То је проблем са бошњачким кадром. Све што је заједничко они би узурпирали, одлучивали би у своје име, а онда продавали маглу да је то у име свих“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да писмо Елмедина Конаковића упућено европском комесару за проширење и сусједство Оливеру Вархељију није став БиХ, већ исфрустрираног појединца који у континуитету злоупотребљава своју позицију.

– То је проблем са бошњачким кадром. Све што је заједничко они би узурпирали, одлучивали би у своје име, а онда продавали маглу да је то у име свих – истакла је Цвијановић за Срну замољена да прокоментарише Конаковићево писмо упућено Вархељију у којем га критикује због, како је навео, јавног придруживања срамној пропаганди предсједника Србије Александра Вучића.

Цвијановић је истакла да Министарство иностраних послова у Савјету министара није ћаћевина Елмедина Конаковића, па да он сам аутономно одлучује шта хоће а шта неће, иако се он понаша као да то јесте тако.

– Умјесто да као министар иностраних послова гради, он упорно урушава односе са пријатељским земљама. Конаковић узима себи право да дијели лекције свакоме ко не мисли као он, како изван, тако и унутар БиХ. То није политика, нити дипломатија. То не приличи једном шефу дипломатије, али приличи некоме ко нас све редом и то у континуитету гњави својим нервозним реакцијама – констатовала је Цвијановић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар