Федерација/БиХ

Цвијановић: Опасност у региону нису ни Српска ни Србија већ од странаца толерисана Куртијева политика

„ШОКИРАНА САМ ЊЕГОВОМ МРЖЊОМ, ПАТОЛОШКИМ И СРБОФОБНИМ ИЗЈАВАМА“
  • Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ: Његова потреба да на најодвратнији начин вријеђа Републику Српску и њене грађане произлази из тога што је Косово позиционирано међународном силом, а Српска верификована међународним правом. За разлику од Куртија који не поштује међународно право и споразуме, Република Српска то упорно и досљедно ради     

СРПСКИ члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је шокирана патолошким и србофобним изјавама Аљбина Куртија којима је још једном потврдио да је главни фактор нестабилности у региону.

– Његове оптужбе на рачун Србије, Српске и Српске православне цркве утемељене су на болесној мржњи коју очигледно нити може, нити жели да сакрије, а не искључујем могућност ни да је охрабрен од појединих центара моћи – изјавила је Цвијановићева Срни.

Она је подсјетила да ово није први пут да Курти лијечи своје фрустрације лажима о Републици Српској, а сада је превршио сваку мјеру.

– Његова потреба да на најодвратнији начин вријеђа Републику Српску и њене грађане произлази из тога што је Косово позиционирано међународном силом, а Српска верификована међународним правом. За разлику од Куртија који не поштује међународно право и споразуме, Република Српска то упорно и досљедно ради – нагласила је Цвијановићева.

Она је истакла да је Курти озбиљна сметња и пријетња регионалној сарадњи, а својим деструктивним понашањем угрожава много тога, укључујући и реализацију недавно закључених берлинских споразума.

– У мору опасних бесмислица које је изрекао, налази се и она да Србија настоји да путем Републике Српске подијели БиХ. И то тврди човјек који не поштује међународно право и потписане споразуме, а опет на рачун Србије и Српске које и међународно право и потписане споразуме досљедно поштују.

Како ствари стоје, једино горко искуство, а и опасност у региону, представља управо од страног фактора толерисана политика Аљбина Куртија, а не Република Српска, нити Србија – оцијенила је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар