Федерација/БиХ

Цвијановић: Ово нема везе са правом и правдом – намјера је да се уклоне они који спречавају развлашћивање Српске

НАГЛАСИЛА: РАДИ СЕ О НАСТАВКУ ПОЛИТИЧКЕ ХАЈКЕ – НАША ДУЖНОСТ ЈЕ ДА СЕ ОКУПИМО ОКО ИНСТИТУЦИЈА СРПСКЕ
  • Српски члан Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Само у БиХ је могуће да се неизабрани странац, уз то и нелегални високи представник, ставља изнад демократски изабраних институција, да мијења законе, апсолутно изван овлаштења која су дефинисана Дејтонским споразумом, а онда на основу тога обрачунава са изабраним, легалним и легитимним предсједником Републике

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је потврђивање оптужнице од Суда БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића представља наставак политичке хајке на Републику Српску и њене званичнике.

Цвијановићева је истакла да то нема никакве везе са правом и правдом, већ са намјером да се сломе и уклоне они који спречавају бесправну отимачину имовине и даље развлашћивање Републике Српске.

– Само у БиХ је могуће да се неизабрани странац, уз то и нелегални високи представник, ставља изнад демократски изабраних институција, да мијења законе, апсолутно изван овлаштења која су дефинисана Дејтонским споразумом, а онда на основу тога обрачунава са изабраним, легалним и легитимним предсједником Републике – указала је Цвијановићева за Срну.

Она је у изјави Срни навела да је жалосно што то прећутно или отворено подржавају многи из Европске уније у чијим земљама тако нешто није било могуће ни прије 200 година, а камоли данас, у 21. вијеку.

– То довољно говори о њиховом лицемјерју и двоструким аршинима којима су нам у дјелиће разбили сваку илузију о постојању тзв. ‘европских вриједности’. Зато је наша дужност да се окупимо око институција Републике Српске, јер су оне посљедња брана наше слободе – поручила је Цвијановићева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар