Федерација/БиХ

Цвијановић: Против Додика и Лукића се води политички процес који нема везе са правдом

ПОЗВАЛИ СУ У СУД БиХ ИНСПЕКТОРЕ СИПА ДА БИ ТУЖИЛАШТВО ФИНГИРАЛО ДА ИМА НЕКЕ СВЈЕДОКЕ
  • Српски члан Предсједништва Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Њихова намјера није да осуде Додика већ предсједника Републике Српске. Јасно је да некоме смета што предсједник Српске ради посао у складу са Уставом

Извор: РТРС

СМАТРАМ да се против предсједника Српске Милорада Додика и в.д директора Службеног гласника Милоша Лукића води политички процес, који нема везе за правдом, навела је српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић.

– У питању је најобичнији поступак који нема ништа са правосуђем – рекла је Цвијановић.

Навела је да се поступак настоји убрзати.

– Из онога што је данас говорио свједок види се да је вршен притисак и затражено да се поступак, све са све изузимањем документације и узимањем изјава, дешава у неком року и оном брзином која је незапажена, непримјећена и никад се раније тако нешто није дешавало – рекла је Цвијановић.

Сматра да су свједоци изведени само како би се фингирао судски поступак.

– Поступка без свједока нема, а онда вам треба било ко и онда су се они одлучили да ту позову службенике тј. инеспекторе СИПА да би коначно показали јавности како Тужилаштво располаже свједоцима. Јасно је да је било потребно да се Милорад Додик, као предсједник Републике Српске, а не као Милорад Додик, доведе што хитније у судницу и да се тако покаже опредјељење суда – навела је она.

Њихова намјера није, додала је Цвијановић, да осуде Додика, већ предсједника Републике Српске.

– Јасно је да некоме смета што предсједник Српске ради посао у складу са Уставом – поручила је Цвијановић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар