Федерација/БиХ

Цвијановић: Шмит се шепури и пријети, а Уставни суд БиХ је још 2006. утврдио да ВП мора бити именован у СБ УН

„ЗАСТРАШУЈУЋЕ ЈЕ КАКО СЕ СРОЗАЛА ОВА ДРЖАВА – ШМИТ ЈЕ НАЈВЕЋА ПРЕПРЕКА НА ЕУ-ПУТУ, А И УВОЂЕЊУ РЕДА“
  • „На прагу 2024. године и слушамо појединца који није демократски изабран у нашој земљи, појединца који није прошао ни процедуру именовања ни по међународном праву, а и да је прошао не би могао да ради оно што ради, како се сили, како нам упорно пријети и како ради све што је неспојиво и са европским путем и са демократијом. Та сила никад кроз историју није овдје пролазила, па неће ни сад!“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је апсурд да Кристијан Шмит пријети због неизвршења одлука Уставног суда, а управо је тај исти Уставни суд још 2006. потврдио да неко – да би био високи представник – мора проћи процедуру именовања у Савјету безбједности УН.

– Овај човјек није прошао процедуру именовања, значи не поштује Уставни суд БиХ – изјавила је Цвијановић.

На молбу Срне да прокоментарише изјаву Шмита да је на органима за спровођење закона, Тужилаштву БиХ и полицији, да предузму одговарајуће законом прописане наредне кораке, посебно у случајевима који се односе на јавне званичнике и државне службенике и њихово учешће у припреми или организацији прославе 9. јануара, Цвијановић је одговорила да је одлука Уставног суда БиХ испоштована што се тиче закона.

– Како се срозала ова држава до самог дна, то је застрашујуће. Кристијан Шмит је евидентно највећа препрека на европском путу БиХ, али и увођењу реда у држави која је у тоталном нереду – нагласила је Цвијановић.

Она је додала да смо на прагу 2024. године и слушамо појединца који није демократски изабран у нашој земљи, појединца који није прошао ни процедуру именовања ни по међународном праву, а и да је прошао не би могао да ради оно што ради, како се сили, како нам упорно пријети и како ради све што је неспојиво и са европским путем и са демократијом.

– Та сила никад кроз историју није овдје пролазила, па неће ни сад –  поручила је Цвијановић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар