Федерација/БиХ

Цвијановић: Свако засједање такозваног ПИК представља корак назад за БиХ

„ДЈЕЛУЈЕ ДА СУ ИМ ЗАКЉУЧКЕ ПИСАЛИ БОШЊАЦИ ИЛИ НЕКО КО ЖЕЛИ ДА ИМ СЕ ДОДВОРИ“
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Оптужују Републику Српску за рушење Дејтонског споразума, а затим је позивају да прихвати /Кристијана/ Шмита чије нелегално именовање је плод безочног кршења анекса 10 тог споразума

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да су закључци самозваног тијела /Савјета за имплементацију мира у БиХ – ПИК/ уобичајене флоскуле, форма без озбиљног садржаја и било каквог смисла.

Коментаришући закључке ПИК-а у којима су се обрушили на Републику Српску и њено политичко руководство, Цвијановић је истакла да дјелује као да су закључке писали бошњачки представници или неко ко жели да им се додвори.

– Оптужују Републику Српску за рушење Дејтонског споразума, а затим је позивају да прихвати /Кристијана/ Шмита чије нелегално именовање је плод безочног кршења анекса 10 тог споразума – указала је Цвијановић.

Такође, додала је она, указују на важност поштовања одлука Уставног суда БиХ, а исти тај суд је рекао да високи представници морају бити именовани резолуцијом Савјета безбједности УН, што се у случају Кристијана Шмита није десило.

– Позивају тобоже на поштовање суверенитета, демократских процедура и владавине права у БиХ, а управо су они ти који су све то срушили и обесмислили – констатовала је српски члан Предсједништва БиХ.

Цвијановић је закључила да свако засиједање такозваног ПИК-а и свако мијешање осиљене амбасадократије у унутрашња питања представља корак назад за БиХ, њен европски пут и пријеко потребни дијалог представника свих народа.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар