Федерација/БиХ

Цвијановић: Турковић причом о „руским агентурама“ искаљује бијес што одлази с власти

КАО МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА ЈЕ ВИШЕ РАДИЛА ЗА СДА НЕГО ЗА БиХ – МНОГИ ЖЕЛЕ ДА ЈОЈ ВИДЕ ЛЕЂА
  • Нагласила: „Да је СДА у позицији да формира Савјет министара, не би Бисери Турковић сметали ни Милорад Додик ни Драган Човић, иако је на опањкавање и сеоско трачање њих двојице по иностранству потрошила двије трећине свог мандата који истиче за који“
  • Не може бити да је свечани дефиле у којем учествују легалне полицијске снаге Републике Српске безбједносна пријетња, истакла је Цвијановићева, а вриска по Бужиму уз ратна обиљежја, није, или неспровођење неке одлуке Уставног суда БиХ у Републици Српској је као непоштовање уставног поретка, а море неизвршених одлука тог истог суда у Федерацији БиХ или у кантонима је у реду“

СРПСКИ члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да прича Бисере Турковић о руским агентурама и осталим глупостима служи за привлачење пажње странаца и искаљивање бијеса што одлази са власти.

– Да је СДА у позицији да формира Савјет министара, не би Бисери Турковић сметали ни Милорад Додик ни Драган Човић, иако је на опањкавање и сеоско трачање њих двојице по иностранству потрошила двије трећине свог мандата који истиче за који дан – рекла је Цвијановићева за Срну.

Прича о руским агентурама и осталим глупостима, нагласила је Цвијановићева, служи за привлачење пажње странаца и искаљивање бијеса што одлази са власти.

Што се тиче њеног посла, рекла је Цвијановићева, он је увијек био у функцији СДА, а никад у функцији промовисања мултиетничности, и више је доприносио срамоћењу него користи за БиХ и све њене народе.

– Али, та злоупотреба позиције коју је обављала на крају се окренула и против те исте СДА, јер, колико чујем, и тамо гдје мисли да је градила нека партнерства сад једва чекају да виде леђа и тој Бисери Турковић и тој СДА – истакла је Цвијановићева.

Бисера Турковић (Фото: И.Ш. / klix.ba)

Она је изразила наду да ће у новом сазиву Савјета министара сједити људи који неће злоупотребљавати ни институционалне ресурсе ни своје позиције да би радили против оних који припадају другом народу.

– Крити се иза неких флоскула како неко кобајаги руши суверенитет БиХ, а други га кобајаги бране, већ је излизана ствар – навела је Цвијановићева.

Не може бити да је свечани дефиле у којем учествују легалне полицијске снаге Републике Српске безбједносна пријетња, истакла је Цвијановићева, а вриска по Бужиму уз ратна обиљежја, није, или неспровођење неке одлуке Уставног суда БиХ у Републици Српској је као непоштовање уставног поретка, а море неизвршених одлука тог истог суда у Федерацији БиХ или у кантонима је у реду.

– То су двоструки аршини и колико год неко мислио да су некоме од користи, на крају ће се вратити као бумеранг – оцијенила је Цвијановићева.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар