Федерација/БиХ

Цвијановић у Будимпешти: Захвални смо на пријатељском односу према БиХ

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ СРЕШЋЕ СЕ И СА ПРЕМИЈЕРОМ ВИКТОРОМ ОРБАНОМ
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Цијеним пријатељски однос Мађарске према БиХ, али и према цијелом региону. Показали сте то на разне начине. Бројни улагачи долазе из Мађарске. Важно је нагласити одређену директну подршку нашим пољопривредницима
  • Каталин НОВАК: БиХ и Мађарска супартнери. Желимо да такве односе задржимо или да се додатно побољшају

СРПСКИ члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић након састанка са предсједницом Мађарске Каталин Новак рекла је да цијени пријатељски однос Мађарске према БиХ.

– Цијеним пријатељски однос Мађарске према БиХ, али и према цијелом региону. Показали сте то на разне начине. Бројни улагачи долазе из Мађарске. Важно је нагласити одређену директну подршку нашим пољопривредницима – истакла је Цвијановић.

Како каже, захвална је Мађарској на подршци током пандемије вируса корона, јер је међи првима помогла БиХ.

– Захвални смо за политичко разумијевање које показујете према цијелом нашем простору, као и свим процесима који се дешавају на Западном Балкану – истакла је је Цвијановићева.

Цвијановић се захвалила Новаковој и на подршци за добијање статуса кандидата БиХ.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ позвала је предсједницу Мађарске у званичну посјету БиХ.

Каталин Новак рекла је да је за њих важна посјета Цвијановићеве, као и да су БиХ и Мађарска партнери, те да жели да такве односе задрже или да се додатно побољшају.

Цвијановић и Новак су положиле вијенац на Споменик незнаном војнику у Будимпешти, чиме је започела званична дводневна посјета српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Мађарској.

То је био само дио свечане церемоније дочека.

Планиран је и сусрет Цвијановић са мађарским премијером Виктором Орбаном.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар