Федерација/БиХ

Цвијановић: Упозорила сам СБ УН да Бећировић неће говорити у име Предсједништва БиХ нити у име свих у БиХ

„ШМИТ НЕЋЕ ПРЕДСТАВЉАТИ НИКОГА ЈЕР ГА УПРАВО СБ УН НИЈЕ ВЕРИФИКОВАО КАО ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА“
  • Нагласила: Бећировићеви ставови су познати и не само да не одражавају ставове свих у БиХ, већ су по правилу усмјерени против демократски изабраних представника српског народа и Републике Српске

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић потврдила је за да је информисала Савјет безбједности УН да ће се Денис Бећировић на данашњој сједници обратити у личном својству, а не у име Предсједништва, нити у име свих у БиХ.

На питање Срне да ли је информисала Савјет безбједности да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић на данашњој сједници Савјета безбједности иступа у своје име а не БиХ, Цвијановић је рекла да је тачно да је информисала Савјет безбједности, те да су Бећировићеви ставови познати и да они не само да не одражавају ставове свих у БиХ, већ су по правилу усмјерени против демократски изабраних представника српског народа и Републике Српске.

Замољена да прокоментарише најављено обраћање Кристијана Шмита у Савјету безбједности УН који се представља за високог представника, Цвијановић је констатовала да он неће представљати никога, јер га управо то тијело није верификовало као високог представника, а што је предвиђено Анексом 10 Дејтонског споразума.

– Јасно је да су Шмитови ставови и иначе координисани са бошњачком политиком, тако да ни овај пут неће бити изненађења – истакла је Цвијановић.

Савјет безбједности УН одржаће данас полугодишњу дебату о ситуацији у БиХ.

Дебата ће почети у 16.00 часова по средњоевропском времену, а очекује се да у дебати учествује предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић.

Учесницима дебате обратиће се и Кристијан Шмит, који ће представити свој извјештај о стању у БиХ за период од 16. октобра до данас.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар