Федерација/БиХ

Додик: Алкалај нема право да говори у име БиХ, Србе пред СБ УН може заступати само Вучић

„АКО НАСТУПИ – ГОВОРИЋЕ САМО У ИМЕ МУСЛИМАНСКЕ СТРАНЕ, А ТО ПОДРИВА СУШТИНУ БиХ“
  • „Само два одсто хашких пресуда је за злочине над Србима. Након таквог понашања трибунала, народи су још више удаљени, а генерал Младић постао је легенда што се тиче српског народа и то се не може спријечити никавим одлукама суда, нити било чим“

МИЛОРАД Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ, говорећи о сједници Савјета безбједности УН, рекао је да амбасадор БиХ у УН Свен Алкалај жели неовлаштено да говори на сједници, да његов наступ није легалан, ни легитиман, јер нема сагласност Предсједништва БиХ да то уради и да је став у таквим ситуацијама да се не обраћа.

Додик је нагласио да „Алкалај жели да износи лажи о српском народу и Србији“, да је о томе обавијестио Савјет безбједности, те да ће ако буде говорио то чинити у име само једне стране, муслиманске, што подрива БиХ, њену суштину и постојање.

Што се тиче Срба и Српске, како је рекао, једини ко је овлаштен да говори за њих је предсједник Србије Александар Вучић.

Додик је поновио да у Сребреници није било геноцида, да десио злочин и да је изјавио саучешће породицама свих страдалих на овим просторима.

Он је нагласио да је трибунал у Хагу требало да казни злочине и помири народе, али да помирење народа није успјело и да је понижавајуће то да је само два одсто пресуда за злочине над Србима.

Након оваквог понашања трибунала, народи су још више удаљени, а генерал Младић постао је легенда што се тиче српског народа и то се не може спријечити никавим одлукама суда, нити било чим“, истакао је Додик.

Жалбено вијеће Хашког трибунала потврдило је доживотну казну за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар