Федерација/БиХ

Додик Бошњацима: Неће проћи ниједан пројекат у БиХ док не буде одобрен пролазак гасовода

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ У ДРУГОЈ ПОЛОВИНИ СЕПТЕМБРА ПОНОВО КОД ПУТИНА
  • Са руским амбасадором Игором Калабуховом разговарао о сарадњи и актуелној ситуацији и потом упозорио: „Разговарали смо на који начин рјешавати питања везана за гасовод. Бошњаци у Савјету министара нису хтјели да гласају да се након 12 година то нађе на дневном реду“
  • Поводом разјарености Кристијана Шмита рекао: „Израз његовог лица подсјећа на нека лица која су се могла видјети у прошлости. Он је за политичаре у Федерацији БиХ рекао да су смеће, то се то не односи на Републику Српску, што говори да смо добри момци. Али, Шмит и даље остаје нелегитиман високи представник који говори неистине да су људи гинули за БиХ. Наше становништво није гинуло за БиХ, него за независну и самосталну Републику Српску и вријеђање је да су наши борци гинули за БиХ“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће крајем сљедећег мјесеца отпутовати у Русију на раније договорени састанак са Владимиром Путином.

Додик је, на састанку у Бањалуци, амбасадору Русије у БиХ Игору Калабухову, рекао да је ситуација у БиХ потпуно заблокирана.

Додик каже да је са Калабуховом разговарао о сарадњи и актуелној ситуацији.

– Разговарали смо на који начин рјешавати питања везана за гасовод. Бошњаци у Савјету министара нису хтјели да гласају да се након 12 година то нађе на дневном реду. Док смо ми у власти, а вјерујем да ћемо остати, неће проћи ниједан пројекат у БиХ док се не одобри питање проласка гасовода – поручио је Додик.

Изјавио је ида је Кристијан Шмит побјеснио због Изборног закона БиХ, али да Република Српска одбија сваку врсту наметања, па и овог закона.

Коментаришући јучерашње Шмитово понашање на конференцији за новинаре, Додик је рекао да се Шмит понаша разјарено и бијесно, што је непримјерено, и да израз његовог лица подсјећа на нека која су се могла видјети у прошлости.

„Он је за политичаре у Федерацији БиХ рекао да су смеће, то се не односи на Републику Српску, што говори да смо добри момци. Шмит и даље остаје нелегитиман високи представник који говори неистине да су људи гинули за БиХ. Наше становништво није гинуло за БиХ, него за независну и самосталну Републику Српску и вријеђање је да су наши борци гинули за БиХ“, нагласио је Додик.

Додик је истакао да Република Српска жели да учествује у измјенама Изборног закона БиХ које се односе на Дом народа Федерације БиХ /ФБиХ/ што подразумијева и положај Срба.

„Губимо вријеме, живце и ресурсе, као и могућност да се договоримо у БиХ. Република Српска је хтјела да учествује у измјенама наведеног закона, али питања која се односе на муслимане и Хрвате нас се не тичу. Рекли смо да ћемо подржати оно што се договоре представници ова два народа“, рекао је Додик новинарима.

Он је додао да се Шмит препао демонстраната у Сарајеву и да ће све што ради једног дана пропасти, те да нема право да намеће рјешења.

„Бакир Изетбеговић је рекао да су демонстранти у Сарајеву јачи од Израела, што говори на који начин посматрају рјешења у измјенама Изборног закона БиХ. Ако бисмо сада ми рекли да не желимо да учествујемо у измјенама Изборног закона БиХ опозиција би учествовала и страници би је легализовали. Из тог разлога идемо да побиједимо на изборима, јер не желимо да скоројевићи из опозиције учествују у легализацији наметнутих рјешења“, нагласио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар