Федерација/БиХ

Додик: Британци мени и Жељки увели санкције да би на власт довели своју агентуру

УПОЗОРИО: „БРИТАНЦИ СУ СТАРИ МАНИПУЛАТОРИ И НЕПРИЈАТЕЉИ СРПСКОГ НАРОДА“
  • То су урадили на захтјев Младена Иванића, (Бранислава) Бореновића, (Игора) Црнатка и (Јелене) Тривић. Они су њихови обавјештајни експоненти на простору Српске и то је учињено да се угрози моје и Жељкино кандидовање на појединачне функције на предстојећим изборима
  • „Постоје доста увјерљиви докази да је то та структура која је спремна и обећава да када се они доведу на власт да ће све учинити да се настави њихов континуитет разваљивања српског националног интереса“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да одлука Велике Британије да уведе санкције предсједнику Републике Жељки Цвијановић и њему донесена на захтјев њихове експозитуре у БиХ која се зове ПДП.

То је на захтјев Младена Иванића, (Бранислава) Бореновића, (Игора) Црнатка и (Јелене) Тривић. Они су њихови обавјештајни експоненти на простору Српске и то је учињено да се угрози моје и Жељкино кандидовање на појединачне функције на предстојећим изборима“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, стално јадиковање и прича да треба склонити Додика, а сад и Жељку Цвијановић, говори о томе да се овдје покушава формирати нова политичка структура од стране обавјештајаца, какви су Иванић, Бореновић, Црндак и Тривићка.

„Зато постоје доста увјерљиви докази да је то та структура која је спремна и обећава да када се они доведу на власт да ће све учинити да се настави њихов континуитет разваљивања српског националног интереса“, појаснио је Додик.

Он је рекао да му је врло драго што је предмет расправљања британске владе, али да је све што су рекли лаж.

Додик је истакао да су Британци стари манипулатори и непријатељи српског народа, што им је, како је навео, рекао у низ наврата.

Кад год овдје долази неки британски амбасадор, долази да ради против интереса Срба и Републике Српске. И то раде овдје 200 година. Они овдје покушавају да заштите неред који је направио Педи Ешдаун, а он је масовно кршио Дејтонски споразум, Устав и све чему се ми супротстављамо и не дозвољавамо да даље иде у континуитету“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је навео да је јадна БиХ ако се на овај начин брани, те да ће, што се њега лично тиче, уживати у чињеници да не мора да се бакће са амбасадорима који долазе из Британије.

Додик је истакао да се никад није бавио својим личним питањима него политиком забране рушења даљег Устава, те да је овдје на сцени урушавање здравог разума.

Користе своју немоћ да се обрачунају са (лидером Руске Федерације Владимиром) Путином, па сада нас двоје стављају да то радимо по налогу Путина. Путин је велики државник велике земље и нације и ми то поштујемо“, рекао је Додик.

Он је додао да ће бити на истом правцу до оцјене да његово остајање на функцији значи да тада настаје штета за Републику Српску.

Тада ћу бити спреман да се повучем. Сада мислим да требам свим својим расположивим снагама бранити се од лажи које промовишу Британци“, рекао је Додик.

Додик је подсјетио да су Британци упутили захтјев да се Срби прогласе геноцидним народом у прошлом вијеку и да тиме остве љагу на све, па и нерођену дјецу.

„Неодржива је тврдња да ми рушимо Дејтонски споразум. Мала логичка анализа рекла би да лажу. Ми бранимо слово Дејтона, ништа друго не радимо, ако је то разлог да будемо политички елеимисани у реду, али да знају да ми нећемо промијенити наш став“, истакао је Додик.

Додик је поручио и да неће престати да се бори за Републику Српску

„Српска је за нас светиња и нећемо је напустити ни под каквим околностима, нисмо препаднути нит нам је неугодно. Имам нагон да подвикнем, али нећу јер би неки то искористили на погрешан начин. Нека су им сретне санкције, нисам мислио ићи у Лондон, нити имам шта тамо да тражим“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, Велика Британија је велики загађивач свјетске сцене, који промовише ратове и подржава Украјину да се сукоби са Русијом, те да своје сaнкције могу да објесе мачку о реп.

Додик је навео и да очекује да ће примјер Велике Британије слиједити Њемачка и Холандија, а све с циљем да се на власт доведе њихов агент и послушник.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар