Федерација/БиХ

Додик: Да ли европске вриједности уопште постоје -мени суде, а да ме нико ништа упитао није

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ОДРЕАГОВАО НА СТАВОВЕ ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА О БиХ
  • „Што је најгоре, нико од тих парламентараца који су дигли руку није погледао Устав БиХ, доступан на интернету, јер да јесте, нити би заузели ставове које су заузели, нити би се чуле квалификације које су се чуле“
  • „Зар 504 озбиљна човјека могу и помислити да се једна држава распада јер о њој критички говори један човјек и да ли су озбиљни ако мисле да ће у БиХ процвјетати руже само ако уведу санкције било коме?“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да ставови Европског парламента о БиХ „показују да европски парламентарци не знају шта се дешава у БиХ“, да „баратају погрешним информацијама“ и да се „вјероватно информишу из медија који већ мјесец дана, сваки дан, ексклузивно најављују рат у Украјини“.

Додик је истакао да је Европски парламент демонстрирао такав недостатак демократичности да се он први пут озбиљно запитао да ли европске вриједности уопште постоје.

Мени је отприлике суђено, а да ме нико ништа упитао није. Да нико није дошао у Републику Српску да види о чему се ради. И што је најгоре, нико од тих парламентараца који су дигли руку није погледао Устав БиХ, доступан на интернету, јер да јесте, нити би заузели ставове које су заузели, нити би се чуле квалификације које су се чуле – рекао је Додик.

Додик се пита зар 504 озбиљна човјека могу и помислити да се једна држава распада јер о њој критички говори један човјек и да ли су озбиљни ако мисле да ће у БиХ процвјетати руже само ако уведу санкције било коме.

Умјесто да су се потрудили да разговарају са нама, одлучили су се да разговарају о нама. У таквим условима јасно је да и ставови парламента нису могли бити другачији. Уз све уважавање европских институција ја не мислим да одустанем од легалних и легитимних политичких активности у одбрани Републике Српске – нагласио је Додик.

Европски парламент је, како су пренијели медији у региону, усвојио амандман уз годишњи извјештај Одбора за спољне послове којим се позива Европски савјет да уведе санкције српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и његовим сарадницима.

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар