Федерација/БиХ

Додик: Лет италијанског авиона изнад Бањалуке и Крајине – доказ да је БиХ протекторат

УПОЗОРИО: КРАЈЊЕ ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА ОВАКВА ПОНАШАЊА ПРЕСТАНУ ИЛИ ДА СЕ – УКИНЕ ОВАКВА БиХ
  • Српски члан Предсједништва БиХ Милорад ДОДИК: Поставља оправдано питање шта је тај авион радио изнад Крајине и за кога и у које сврхе прикупља податке? Да ли је само Крајина интересантно подручје за извиђање или је циљ сасвим друкчији?
  • «Жели ли се овим послати нека порука народу Крајине у вријеме ратних дешавања над Украјином и вишемјесечним политичким тензијама у БиХ?»

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је да су данас грубо прекршене границе БиХ прелетима италијанског војног авиона изнад Бањалуке и цијеле Крајине, као и да је то још један доказ да је БиХ међународни протекторат.

Додик је напоменуо да је команда ЕУФОР-а у БиХ најавила да би ових дана требало да дође до прелета француских војних авиона типа „рафал“ над територијом БиХ, али да није било никаквих најава за налете других војних авиона.

Он је напоменуо да су грађани Бањалуке, а и цијеле Крајине, данас могли да чују и прочитају вијест на разним порталима да небом изнад њих кружи италијански војни авион у непознатој мисији и са непознатом намјером, те сматра да се с правом забринуто питају о чему се ради.

Наиме, како су објавили портали, на интеренет страници Флајрадар 24 се види да је ријеч о авиону под ознаком иам41188 италијанских ваздухопловних снага.

Додик је за Срну истакао да се поставља оправдано питање шта тај авион ради изнад Крајине и за кога и у које сврхе прикупља податке?

Он је упитао да ли је само Крајина интересантно подручје за извиђање или је циљ сасвим друкчији?

– Жели ли се овим послати нека порука народу Крајине у вријеме ратних дешавања над Украјином и вишемјесечним политичким тензијама у БиХ’? – пита Додик.

Ако овако могу да над територијом БиХ надлијећу разне стране летјелице, Додик каже да је онда оправдано питање опстанка суверенитета БиХ и да то представља још једну потврду о држави под протекторатом међународне заједнице или неких организација које наступају са позиције силе.

– Ми не можемо да на ово утичемо, али изражавамо дубоки протест због оваквог грубог кршења граница БиХ. Није оправдање ни то да се ово сврстава у редовне активности Еуфора нити да се оправдава неким члановима Дејтонског мировног споразума – истакао је Додик.

Предсједништво БиХ, како је истакао, о овоме није обавјештено, а није му ни познато да ли је неко у БиХ упознат са тим.

– Крајње је вријеме да се престане овако понашати или да се укине оваква БиХ – закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар