Федерација/БиХ

Додик: Муслимани у БиХ нису заслужили да им Изетбеговић маше ратом као опцијом

„САБОРНА ЦРКВА У САРАЈЕВУ ЈЕ ОСЕШТАНА ПРИЈЕ 150 ГОДИНА, А ДАНАС У ТОМ ГРАДУ НЕМА СРБА“
  • „Бакир Изетбеговић подло и упорно покушава да обмане недавно рођене да је Србија ратовала у БиХ, чиме жели да поручи да је БиХ муслиманска и да су однекуд дошли сви који нису муслимани. Ми смо вјековима своји на своме, дочекивали и испраћали империје“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је /некадашњи лидер Бошњака/ Алија Изетбеговић жртвовао мир за муслиманску државу коју није добио, јер су Срби, као аутохтон народ на овим просторима, успјели да одбране своје куће и имања.

„/Предсједник СДА/ Бакир Изетбеговић подло и упорно покушава да обмане недавно рођене да је Србија ратовала у БиХ, чиме жели да поручи да је БиХ муслиманска и сви који нису муслимани су однекуд дошли. Ми смо вјековима своји на своме, дочекивали и испраћали империје од којих су неке, попут Отоманске, у БиХ оставиле видљив траг“, нагласио је Додик за Срну замољен да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву да је „Србија разарала на Балкану и да нема гдје није правила проблем у посљедњих 30 година“.

Додик је истакао да је жалосно да Бакир Изетбеговић након свега што су прошли народи у БиХ свом народу помиње рат као опцију.

„Нико није заслужио такав терор од својих политичких представника, па ни муслимани у БиХ“, рекао је Додик.

Указао је да је Саборна црква у Сарајеву осештана на данашњи дан прије 150 година и у најтежим временима била чувар духовног, националног и вјерског идентитета, данас готово празна јер у Сарајеву нема Срба.

«На данашњи дан, прије тачно 150 година, на празник Светог пророка Илије 1872. године, освештана је Саборна црква у Сарајеву, која је и у најтежим временима била чувар духовног, националног и вјерског идентитета нашег народа и мјесто окупљања Срба. Нажалост, данас је ова црква, која је већ вијек и по духовно средиште нашег народа, у центру Сарајева готово празна, јер у Сарајеву, које је некад било највећи српски град у БиХ, данас нема Срба”, истакао је Додик.

Оно мало Срба и вјерника што је остало, каже Додик, изложено је најстрашнијој дискриминацији и њихов положај је понижавајући.

Додик је истакао да срамотне поруке које свакодневно упућују Србима приказују стварну слику Сарајева, које каже да за Србе ту нема мјеста.

“Без Саборне цркве и других наших светиња, положај нашег народа био би далеко неподношљивији и зато је важно да чувамо наше светиње и поштујемо нашу вјеру, јер само окупљени око Цркве, као нашег духовног средишта, можемо сачувати наш идентитет”, наведено је на Додиковом Инстаграму.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар