Видео Федерација/БиХ

Додик: Не може се ПДП оградити од дешавања кад се код њиховог човјека за Бањалуку прича о упаду на ТВ

„ПОСЉЕДИЦЕ ЋЕ СНОСИТИ МЛАДИ ЉУДИ КОЈИ СУ ИЗ НАИВНОСТИ ИЛИ ЕНТУЗИЈАЗМА ПРИЈАВИЛИ ПРОТЕСТ“

МИЛОРАД Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ, коментаришући дешавања на посљедњем скупу„Правде за Давида“, када су избили нереди због којих су отказани и новогодишњи концерти у Бањалуци, рекао је да ће посљедице, нажалост, сносити млади људи који су наведени као организатори.

Они су то, како је рекао, прихватили „из неког ентузијазма или наивности“.

Први је то пут, истиче Додик, да је група „Прaвда за Давида“ најавила скуп, али нису били способни да одрже ни оно што су сами тражили. А тражили су да скуп одрже на Тргу Крајине од 18 до 20 сати и све су то добили.

Међутим, по завршетку скупа су кренули у `шетњу` и видјело се да неки желе сукоб са државом и законом.

На челу колоне је био Давор Драгичевић који је знао да већ има пријаву и да би могао да заврши у притвору.

Смијешно му је, каже, што је неко уопште планирао било какав атак на уставни поредак, односно институције.

Прије два мјесеца су били избори, па су тада имали прилику да све добију или изгубе. Немогуће је, каже, да се ПДП огради од организације када се код првог човјека њиховог градског одбора воде разговори како да се упадне на ТВ.

Замољен да прокоментарише изјаве да је уочи посљедњег протеста, у том разговору, било и ријечи о „државном удару“, Додик је рекао:

„У изјавама људи који су у томе били, открило се да се једна неформална група састала код господина Станивиуковића у кући и да је било приче како ући у ТВ и преузети ТВ, по класичном систему јужноафричких република гдје се прво преузима ТВ па објављује (нова) власт. Само, мени је то смијешно. Мени је то сасвим смијешно“, истакао је Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар