Федерација/БиХ

Додик писао Ађијусу и чланицама СБ УН: Обезбједите генералу Младићу адекватно лијечење

УПОЗОРИО ИХ ДА СУ МНОГИ СРБИ УМРЛИ У ЗАТВОРУ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА
  • Изразио забринутост због лошег општег здравственог стања Ратка Младића. Указао да је у поднесцима генералове одбране неколико пута упозоравано да здравствена служба у Хагу не предузима елементарне мјере у оквиру обавезне медицинске његе како би ријешили његове постојеће тегобе у погледу анемије

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је упутио писмо предсједнику Међународног резидуалног механизма за кривичне судове, судији Кармелу Ађијусу и амбасадорима земаља чланица Савјета безбједности УН са захтјевом да се омогући адекватно лијечење генерала Ратка Младића.

„Сматрам да генерал Младић заслужује да буде адекватно третиран са становишта медицинске услуге. Имамо искуства и знамо да су многи наши људи који су отишли у Хаг умрли, а многи су страдали јер нису имали адекватну помоћ и медицинску заштиту“, истакао је Додик.

Он је изјавио новинарима у Бањалуци да љекарски однос и медицински третман Ратка Младића и било којег човјека треба да буде изван политике.

„Надам се да нема у свијету оних који мисле да генералу Младићу не треба дати адвекатну љекарску заштиту. Из тог разлога сам писао надлежним у УН, пошто је Хашки трибунал, односно Механизам под управом УН, да им скренем пажњу на питање адекватног третмана. Сви људи имају на то право, па самим тим и генерал Младић“, нагласио је Додик.

Додик је у писму изразио забринутост због лошег општег здравственог стања генерала Ратка Младића.

У писму, које је у посједу Срне, наводи се да је у поднесцима одбране Ратка Младића неколико пута указано да здравствена служба у Хагу не предузима елементарне мјере у оквиру обавезне медицинске његе како би ријешили његове постојеће тегобе у погледу анемије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар