Федерација/БиХ

Додик: Предсједништво БиХ у Бриселу? Шта је земља чији највиши орган засједа у другој земљи?

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ОБЈАВИО ДА ЋЕ СЕ ИПАК ОДАЗВАТИ ХАНОВОМ ПОЗИВУ
  •  „Ми никада нисмо рекли да не треба сарађивати са НАТО… Спремни смо да сарађујемо на нивоу на којем и Србија сарађује по том питању, али прејудицирати чланство је нешто што је апсолутно наметнуто. Позивам људе у НАТО да одбаце одлуку о давању МАП БиХ
  • Ми не можемо спријечити да Бошњаци предложе било који документ Савјету министара, али ако кажу да то мора бити усвојено онако како они мисле – то не може и то је давно прошло вријеме

СРПСКИ члан предсједништва БиХ Милорад Додик је потврдио да ће доћи у Брисел на састанак, гдје је тројицу чланова Предсједништва БиХ позвао европски комесар за проширење и сусједску политику Јоханес Хан, како би у његовом присуству направили компромис у вези са формирањем Савјета министара.

“Ја не знам ни када је састанак, али пристајем да дођем, када год он каже, јер мени  није проблем да разговарам и да једноставно кажем шта хоћу и шта нећу. Мислим да је све што се раније дешавало беспотребно и да то највишу штету наноси Босни и Херцеговини”, истакао је Додик.

Он је, међутим, био изричит да неће разговарати на начин да му се намеће његово сопствено мишљење, а, како каже, “Сарајево сада има неке услове у којим се унапријед намеће шта ко треба да прихвати или не, што је, за разлику од разговора, апсолутно немогуће.

“Колико сам ја разумио, предвиђено је да се одржи сједница Предсједништва у Бриселу, па се питам, ако сам добро разумио, каква је то земља чији највиши орган власти засједа у другој земљи”, казао је Додик.

Апсолутно је одбацио наметање било коме било чијег мишљења, иако је, како каже, итекако свјестан да оваквим стањем држава губи највише, да живот у њој стоји, а инсистира се на нечему што није могуће.

“Ми никада нисмо рекли да не треба сарађивати са НАТО-ом, већ имамо одређени облик сарадње, разумијемо шта је та велика војна интеграција и спремни смо да сарађујемо на нивоу на којем и Србија сарађује по том питању, али прејудицирати чланство је апсолутно нешто што је наметнуто”, одлучан је Додик који је позвао људе у НАТО-у да одбаце одлуку о давању МАП-а БиХ, како то не би био главни разлог што у БиХ не функционишу институције.

Он каже да нема ништа против да се новом Савјету министара, који се тек треба изабрати, достави документ да се изјасне за шта год хоће, али да им се не смије унапријед сугерисати шта треба да одлуче.

“Ми не можемо спријечити да Бошњаци предложе било који документ Савјету министара, али ако кажу да то мора бити усвојено онако како они мисле – то не може и то је давно прошло вријеме”, изричит је Додик.

Dodik: Odazvaću se Hanovom pozivu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар