Федерација/БиХ

Додик: Русија је у овом неизвјесном времену гарант опстанка Срба у БиХ

НАГЛАСИО И ДА ЈЕ ЗА СРПСКУ ЕКОНОМСКА САРАДЊА СА РФ ОД НАЈВЕЋЕ ВАЖНОСТИ
  • Истакао да је Руска Федерација и најважнији дипломатски савезник Републике Српске јер штити њене интересе у међународној политичкој арени и у оквиру кључних организација

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је за Републику Српску и цијели српски народ економска сарадња са Руском Федерацијом од највеће важности, углавном у оквиру енергетских пројеката.

„За Републику Српску и цијели српски народ економска сарадња са Руском Федерацијом је од највеће важности, углавном у оквиру енергетских пројеката, гдје нам Москва дјелује као стратешки партнер”, рекао је Додик за Руску газету.

Он је нагласио да је, осим тога, Руска Федерација гарант опстанка Срба у БиХ у овом нестабилном и неизвјесном времену.

Додик је истакао да је Руска Федерација најважнији дипломатски савезник Републике Српске, који штити интересе Српске у међународној политичкој арени и у оквиру кључних организација, посебно УН.

Према његовим ријечима, постоји много могућности за унапређење политичких и економских односа између Руске Федерације и Републике Српске, посебно у погледу сарадње у области културе и образовања која није у потпуности реализована.

“Млади из Републике Српске треба да науче руски да би касније студирали на руским универзитетима”, рекао је Додик и истакао да је то једини начин да се успоставе дубоке културне везе између Руса и Срба, на којима ће се онда лако градити политичка и економска сарадња.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар