Федерација/БиХ

Додик: Шаровић, Бореновић и Црнадак стали на страну Комшића и Џаферовића

„НАПРАВИЛИ СУ ПРЕСЕДАН И ПРОПУСТИЛИ ПРИЛИКУ ДА ПОКАЖУ ДА ВОЛЕ СРПСКУ“
  • Српски члан Предсједништва БиХ Милорад ДОДИК: „Подршка двојици муслиманских чланова Предсједништва да БиХ у међународним организацијама гласа без званичног става и одлуке Предсједништва једно је од најсрамнијих понашања српских политичара икада у Републици Српској. То практично значи да су три опозиционара из Републике Српске подржали да се Српска искључи из доношења одлука и српски народ стави у подређен положај

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић и Игор Црнадак не пропуштају прилику да покажу да не воле Републику Српску и да за њих не постоји национални интерес.

Додик је рекао да су овога пута прилику видјели у сукобима у Украјини, или је неко други у њихово име видио прилику да се преко њих обрачуна са Републиком Српском.

На молбу Срне да прокоментарише ставове тројице опозиционара да српски члан Предсједништва БиХ напушта сједнице овог тијела, док друга два члана доносе, како кажу, стратешке одлуке за БиХ и Републику Српску, Додик је рекао да умјесто да подрже став Републике Српске да се на сједници Предсједништва БиХ расправља о ситуацији у Украјини, Шаровић, Бореновић и Црнадак стају на страну Жељка Комшића и Шефика Џаферовића, чиме праве преседан у историји Републике Српске.

„Подршка двојици муслиманских чланова Предсједништва да БиХ у међународним организацијама гласа без званичног става и одлуке Предсједништва једно је од најсрамнијих понашања српских политичара икада у Републици Српској. То практично значи да су три опозиционара из Републике Српске подржали да се Српска искључи из доношења одлука и српски народ стави у подређен положај. Понашање Шаровића, Бореновића и Црнатка видим као израз мржње према Милораду Додику, али и израз подаништва према муслиманима у Сарајеву“, нагласио је Додик.

Он је навео да су сви амбасадори у Генералној скупштини УН гласали по налозима руководстава својих држава осим амбасадора БиХ, јер за његово гласање није било одлуке Предсједништва БиХ.

„Моје инсистирање на поштовању Устава БиХ наишло је на осуду мрзитеља Републике Српске међу које су се одавно уписали Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић и Игор Црнадак. Они живе у самонаметнутој лажи и измишљеним наративима, као што живи сваки издајник, јер само животом у таквим илузијама могу себи да оправдају издају какву Република Српска до сада није видјела. А они одлично знају да су издали“, истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је у изјави за Срну да, за разлику од њих, Милорад Додик има став, можда не увијек исправан, али је то лични став који не чека било чије одобрење или налоге, како то чини овај тројац који се исписао и из опозиције, уписавши се у трговце Републиком и њеним интересима зарад малог личног шићара.

„Вјеровао сам да је свакоме јасно да не можемо дозволити да будемо омаловажени и прегласани на било којем питању, али овај срамни тројац ми поручује да још има оних који би то прихватили. Срби на прегласавање нису пристали ни деведесетих, зашто би пристали сада када им Устав БиХ, за који су се изборили, омогућава равноправност у одлучивању?! Али, Шаровића, Бореновића и Црнатка не занима Република Српска, не занима их равноправност Срба, њих занима само да задовоље своје газде и заузврат добију мрвице са стола“, констатовао је српски члан Предсједништва БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар