Главно Федерација/БиХ

Додик: СДС и ПДП лажу о „вјежби НАТО на Мањачи“ – нема је и неће је бити

„ТЕ ДВИЈЕ СТРАНКЕ ВОДЕ КАМПАЊУ ПРОТИВ ОНОГА ЧЕГА НЕМА И УЗБУЊУЈУ ЈАВНОСТ“
  • На Мањачи се одржава вјежба Оружаних снага БиХ, које оцјењују оцјењивачи Оружаних снага БиХ. Ни међу оцјењивачима није било припадника НАТО

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да СДС и ПДП ових дана воде кампању против свега чега нема, те да су прво покушали да узбуне јавност о вјежби НАТО, која није одржана и неће ни бити, а потом и о поскупљењу струје за домаћинства кога нема.

На Мањачи нема НАТО вјежбе, нема НАТО наоружања и нема оружја са осиромашеним оранијумом. На Мањачи се одржава вјежба Оружаних снага БиХ, које оцјењују такође оцјењивачи Оружаних снага БиХ. Ни међу оцјењивачима није било припадника НАТО“, нагласио је Додик.

Он је поручио да неће бити одржана НАТО вјежба на Мањачи уз употребу оружја са осиромашеним уранијумом, за коју се, како каже, својевремно залагао бивши српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

То се неће десити док сам ја у Предсједништву, а сви који желе да знају истину знају да је та вјежба отказана захваљујући нашем противљењу. Зашто се СДС и ПДП привиђа НАТО питање је за психологију, а вјероватно осјећају кривицу и дуг према онима којима су својевремено обећали да ће таква вјежба бити одржана на Мањачи“, каже Додик.

Он је истакао да би за грађане Републике Српске било корисније да се СДС и ПДП конструктивно укључе у питања која су на дневном реду, а не да, како каже, јавни простор оптерећују измишљеним проблемима и догађајима којих нема.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар