Федерација/БиХ

Додик: Срби нису починили геноцид, џаба нас приморавате да признамо нешто што се није десило

ЈАСЕНОВАЦ ЈЕ ПОСТОЈАО 5 МЈЕСЕЦИ НАКОН ОСЛОБАЂАЊА БЕОГРАДА, А ТО СВЕ ГОВОРИ О ОДНОСУ ПРЕМА СРБИМА

Фото: СРНА

  • „Срби су се масовно одазвали у НОБ и били масовно припадници НОВ до краја рата када су, видјевши ко су побједници, у ту војску похрлили муслимани тадашњег времена, а данашњи Бошњаци – да се прикажу као неко ко је дао неку врсту доприноса… Прије тога они су масовно учествовали у изградњи Независне Државе Хрватске, која се хранила крвљу српског, јеврејског и ромског народа и „док је било те крви та држава је постојала“
  • „Деведестетих су (са Запада) настојали да Србима ставе етикету варварског народа и епитет геноцида. У томе су остали упорни чак и сада када су нам 20 и нешто година након догађаја у Сребреници и околини доступне информације које је тада британска власт имала у којима се говори да руководство Републике Српске нити је имало намјеру, нити планирало, нити учестововало у припремама за ту операцију у самој Сребреници“
  • „Постоји и један аутор који је радио у Хашком трибуналу који је скоро објавио да су се тачно знали починиоци тог великог злочина који није геноцид у Сребреници, али да они нису били тема, већ су склоњени како би се судило руководству и Војсци Републике Српске“

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је борба за слободу српског народа у Другом свјетском рату била интегрисана са настојањима прогресивног дијела човјечанства да се суочи са фашизмом и нагласио да ревизија историје, поготово Другог свјетског рата, не може да прође.

Додик је рекао да је 9. мај 1945. године обиљежио крај једног великог страдања које је узело неколико десетина милиона жртава, од којих је највише било из Совјетског Савеза, као и да није занемарљив ни број оних који су са простора бивше Југославије, а већину су у знатном обиму чинили Срби.

„Срби су и дигли устанке против фашистичких режима овдје, Независне Државе Хрватске и наравно, њемачког окупатора и свих оних који су садејствовали с њима с циљем да биолошки униште српски народ и да на тај начин ријеше такозвано српско питање на Балкану у настојању да елиминишу било какав утицај православља на овом простору“, рекао је Додик у говору на обиљежавању Дана побједе у Бањалуци.

Он је истакао да су Срби, који су се масовно одазвали позиву на устанак, чинили то због егзистенцијалних разлога јер су њихов живот и егзистенција били до краја угрожени, њихово постојање на овим просторима потпуно доведено у питање.

„Зато су се Срби масовно одазвали у Народно ослободилачку борбу и били масовно припадници Народно ослободилачке војске до краја рата када су, видјевши ко су побједници, у ту војску похрлили муслимани тадашњег времена, а данашњи Бошњаци – да се прикажу као неко ко је дао неку врсту доприноса“, навео је Додик.

Према његовим ријечима, прије тога они су масовно учествовали у изградњи Независне Државе Хрватске, која се хранила крвљу српског, јеврејског и ромског народа и „док је било те крви та држава је постојала“.

„То што је Јасеновац живио пет мјесеци након ослобађања Београда говори само колико је комунистичка власт била индолентна према чињеници да постоји Јасеновац и страдање Срба у њему“, навео је Додик.

Он је нагласио да је борба српског народа била интегрисана са настојањима прогресивног човјечанства да се суочи са пошасти званом фашизам, да то спријечи, заустави и онемогући његово ширење и посљедице тог ђеловања.

„Срби су у току Другог свјетског рата имали двије савезничке војске, једна је Народно ослободилачка војска, а друго је Војска у Отаџбини која је сарађивала са савезницима и то што су на самом крају рата и партизани и четници заједно спасавали америчке и савезничке пилоте и послали их у своје домовине говори о опредјељењу и чињеници на којој страни је био српски народ“, рекао је Додик.

Он је нагласио да је српски народ дао огромну жртву и да је обиљежио прошли вијек својим страдањима.

„Обиљежавајући Дан побједе поносни смо на чињеницу да смо били на страни велике побједе у Другом свјетском рату“, истакао је Додик.

Он је додао да Срби нису никада никога напали, да нису ишли са своје територије и да никада нису починили геноцид.

„И џаба вам та ваша прича о судовима, џаба вам та ваша прича о забранама и џаба вам та ваша прича о приморавању нас да признамо нешто што се није десило. Геноцид Срби никада нису урадили, али је над Србима урађен геноцид који нико од великих званичника није хтио да призна“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, „арогантни и лицемјерни какви јесу, увијек су настојали да Србе ставе на другу, негативну страну, поготово у ратовима деведестетих када су настојали да Србима ставе етикету варварског народа и епитет геноцида“.

„У томе су остали упорни чак и сада када су нам 20 и нешто година након догађаја у Сребреници и околини доступне информације које је тада британска власт имала у којима се говори да руководство Републике Српске нити је имало намјеру, нити планирало, нити учестововало у припремама за ту операцију у самој Сребреници“, рекао је Додик.

Он је додао да постоји и један аутор који је радио у Хашком трибуналу који је скоро објавио да су се „тачно знали починиоци тог великог злочина који није геноцид у Сребреници, али да они нису били тема, већ су склоњени како би се судило руководству и Војсци Републике Српске“.

„То је тај `праведни` и лицемјерни Запад. Уморан сам више од њихових сталних настојања да нас овдје дисциплинују, а не желе да виде нашу жртву, наш допринос побједама, укупном развоју цивилизације јер не би ни познавали данашњу цивилизацију да није било нашег српског учешћа. Прошли смо голготу, имамо разлога да обиљежавамо овај датум, мада смо дали огроман број жртава“, истакао је Додик.

Он је захвалио свима који су против ревизионизма, за залагање за истину, која је неумитна и да ревизија историје, поготово ове из Другог свјетског рата, неће и не може да прође.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар