Федерација/БиХ

Додик: Србија по резолуцији 1244 има право да брани Србе чију је безбједност Курти угрозио

ЦИТИРАО ШАНТИЋЕВЕ СТИХОВЕ: „И КАД НАМ МУШКЕ УЗМЕТЕ ЖИВОТЕ, ГРОБОВИ НАШИ БОРИЋЕ СЕ С ВАМА“
  • «Потпуно је јасно да се права Срба на Косову и Метохији, као и наша права у Републици Српској, крше под политичким притисцима и да међународна заједница и даље примјењује двоструке стандарде када су Срби у питању“
  • Поводом истраге Тужилаштва БиХ због постављања фотографија убијених Срба уз пут Братунац-Поточари упозорио: ««Данас би да забране да показујемо њихове фотографије, сљедећи корак би била забрана и да их помињемо. Ако неко мисли да је то начин да нас ућуткају, поручујем им да губе вријеме»

ЈЕДНОСТРАНИ и неодговорни потези Аљбина Куртија угрозили су безбједност Срба на Косову и Метохији и Србија по Резолуцији Савјета безбједности УН 1244 има право да брани безбједност Срба на КиМ, нагласио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

– Ми у Републици Српској у потпуности и снажно подржавамо руководство Србије у напорима да деескалира ситуацију и дијалогом нађе мирно рјешење и тако заштити права српског народа – навео је Додик на Твитеру.

Како Додик истиче, „потпуно је јасно да се права Срба на Косову и Метохији, као и наша права у Републици Српској, крше под политичким притисцима и да међународна заједница и даље примјењује двоструке стандарде када су Срби у питању“.

– Све је то исто као и у прошлости, али оно што је различито је – да се Србима више никад неће десити „Олује“ било гдје – закључио је Додик, преноси РТРС.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је и да, уколико је тачна информација да се тужилаштва баве постављањем фотографија убијених Срба код Братунца, а не тиме ко их је и како убио, то довољно говори о мраку у којем се у БиХ живи готово 30 година након рата.

«Данас би да забране да показујемо њихове фотографије, сљедећи корак би била забрана и да их помињемо. Ако неко мисли да је то начин да нас ућуткају, поручујем им да губе вријеме», навео је Додик.

На његовом Твитер профилу цитиран је пјесник Алекса Шантић: „И кад нам мушке узмете животе, гробови наши бориће се с вама“.

Уз регионални пут Братунац-Поточари 9. јула биле су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ.

Након што су фотографије постављене, тужилац Окружног тужилаштва Бијељина наложила је уклањање фотографија погинулих бораца и српских цивилних жртава са јавних површина у Братунцу, што су породице жртава и учиниле.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар