Федерација/БиХ

Додик: Српска је направила своју кардиохирургију и на томе неће стати

„ОВО НЕ БИСМО МОГЛИ ДА УРАДИМО БЕЗ ПОДРШКЕ СРБИЈЕ, ЊЕНИХ ИНСТИТУЦИЈА И ВУЧИЋА“
  • „Нације које буду имале државе, које буду имале снажне владе, снажне лидере и оне који се не свађају међусобно у држави могу да рачунају да ће лакше проћи него оне које улазе у дестабилизацију”
  • Зато Република Српска мора остати стабилна, институционално јака, мора показати способност да хоће да живи. Немамо простора за авантуризам никакве врсте, морамо остати окупљени око основних животних вриједности Републике Српске и нашег начина живота, то је оно што нам треба“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Република Српска показала способност да направи кардиохирургију у оквиру Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци и да на томе неће стати.

Додик је у обраћању на церемонији отварања кардиохирургије истакао да на овој локацији треба да никне и нови медицински факултет, да ту буде средња школа и да се онда са свим тим садржајима може рећи да је ово завршено и заокружено.

“Наша подршка неће изостати ни овај пут и зато очекујем да наставимо”, рекао је Додик.

Он је захвалио здравственим радницима, директору УКЦ-а Влади Ђајићу и свима који су дошли на свечано отварање кардиохирургије.

“Показали смо способност да направимо овако нешто. То није лако, најлакше је ријешити питање изградње објекта и ангажовати неку стручну страну агенцију која ће нам испоручити најбољу опрему. То није проблем, али то све укомпоновати са потребама и кадровима које имамо, то је најважније”, рекао је Додик.

Он је истакао да Република Српска није она која доскора због сталног туторства странаца није била у могућности да се шири и развија.

“Република Српска данас може да улаже. Зато смо улагали у многе болнице, зато смо одлучни да завршимо реконструкцију и изградњу свих болница и онда се усмјеримо на домове здравља, помогнемо локалним заједницама да то заврше.

То је оно што нам треба, не занемарујући путну инфраструктуру и све оно што радимо, наш стандард и нашу стабилност”, рекао је Додик.

Он је захвалио Ђајићу што је био упоран.

„Поносан сам на њега и његов тим што стојимо пред вама овдје и овом народу можемо да испоручимо тако важну клинику кардиохирургију”, рекао је Додик.

Он је нагласио да ово није крај.

„Чули сте шта радимо, и то не бисмо могли да урадимо без подршке коју имамо из Србије, из њихових институција, министарстава, а посебно од предсједника Александра Вучића. Могу да потврдим ријечи министра /здравља Србије Златибора/ Лончара да они не праве разлику између онога шта је Србија и шта је Република Српска у смислу улагања”, рекао је Додик.

Он је навео да до Вучића то тако није било.

„Данас имамо најбољи облик сарадње и то ћемо наставити да радимо. Хоћемо да завршимо овај центар, да изградимо све садржаје”, нагласио је Додик.

Он је навео да “морамо у годинама које долазе бити посвећени и окупљени”.

„Само нације које буду имале и државе, које буду имале снажне владе, снажне лидере и оне који се не свађају међусобно у држави могу да рачунају да ће лакше проћи него оне које улазе у дестабилизацију”, рекао је Додик.

Он је нагласио да зато Република Српска мора остати стабилна, институционално јака, мора показати способност да хоће да живи.

“Немамо простора за авантуризам никакве врсте, остати окупљени око основних животних вриједности Републике Српске и нашег начина живота, то је оно што нам треба. Нека живи Република Српска, нека живи Србија, нека живе српски народ и сви добри људи, без обзира на нацију који живе овде на овим просторима”, рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар