Федерација/БиХ

Додик: Шварц-Шилинг је професионални србофоб и међународни политички паразит

У САРАЈЕВУ СЕ ПОНАШАО КАО БОШЊАЧКИ ЛОБИСТА И ПРАВИО КАРИЈЕРУ НА ЦЕНТРАЛИЗОВАЊУ БиХ
  • Милорад ДОДИК: Године су једина препрека да се о параноичном политичком паразиту Кристијану Шварц-Шилингу и његовој антисрпској пропаганди каже све што заслужује. Више од тога да је специјалац за фабриковање интрига, клевета и увреда на рачун српског народа и Републике Српске

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је бивши високи представник у БиХ Кристијан Шварц-Шилинг, професионални србофоб и међународни политички паразит, који је своју каријеру у Сарајеву, уз велику апанажу, градио на покушају централизације БиХ.

Нагласио је да је  још тада препознат као бошњачки лобиста који је све радио на штету Срба и Републике Српске.

На молбу Срне да прокоментарише оптужбе које је Шварц-Шилинг изнио на његов рачун, уз постављање питања „када ће у БиХ доћи до Додиковог опозива“, Додик је рекао да су „високи представници, па тако и Шварц-Шилинг, међународни мешетари који су својим наметањима од БиХ направили каљужу, кршећи Дејтонски споразум, те да зато немају право да моралишу и држе лекције било коме“.

Кристијан Шварц-Шилинг

„Поготово то право нема Шварц-Шилинг који је за свог мандата отворено лобирао за бошњачку страну, стављајући на тапет Републику Српску, држећи испразне лекције и кидишући на свеукупне српске интересе“, констатовао је Додик.

Он је оцијенио да „инсинуације и оптужбе на штету Републике Српске овог истрошеног међународног мешетара, који ради по наруџби, представљају стереотип одређених међународних кругова“.

„То је далеко од реалности и представља антисрпску пропаганду параноичног политичког паразита Шварц-Шилинга, специјалца за фабриковање интрига, клевета и увреда на рачун српског народа и Републике Српске, чије су године једина препрека да се о њему каже све што заслужује“, нагласио је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар