Федерација/БиХ

Додик: Све што је Џаферовић рекао Столтенбергу став је муслиманског политичког круга

ОТИШАО ЈЕ У БРИСЕЛ БЕЗ САГЛАСНОСТИ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ, НЕМА САГЛАСНОСТИ О НАТО
  • „БиХ није донијела одлуку о интеграцијама у НАТО, није заузела став о ситуацији у Украјини, нити о утицају било које треће државе на БиХ“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да су начин на који је предсједавајући Предсједништва Шефик Џаферовић отишао у сједиште НАТО-а без сагласности сва три члана, тезе које су само став његове партије, попут оне о НАТО путу БиХ, већа опасност за БиХ од било какве реторике на коју се воле позивати.

„БиХ није донијела одлуку о интеграцијама у НАТО, није заузела став о ситуацији у Украјини, о утицају било које треће државе на БиХ. Све што је Џаферовић данас изговорио став је муслиманског политичког круга“, написао је Додик на Твитеру.

Он је додао да је штета што генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг учествује у девастацији Дејтонског мировног споразума, у чије се очување куну, знајући да Џаферовић у Бриселу не говори у име БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић састао се данас у сједишту НАТО-а у Бриселу са генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар