Федерација/БиХ

Додик: Све што су урадили високи представници мора да буде враћено у уставни оквир

„МОРАМО СЕ ОКУПИТИ ОКО ЗАХТЈЕВА ДА ЕШДАУНОВЕ ОДЛУКЕ БУДУ ПОНИШТЕНЕ“
  • „Ешдаун је, док је боравио у БиХ, купио кућу од муслиманског генерала за 100.000 КМ, а када је одлазио продао је за два милиона КМ. То је класична корупција и плаћање за услуге које је Ешдаун чинио у БиХ“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да БиХ може живјети само уколико се врати изворном Дејтонском мировном споразуму и Уставу, док ће у супротном биће земља „по вољи међународних криминалаца какав је био и некадашњи високи представник Педи Ешдаун“.

Додик је истакао да све што су урадили високи представници мора да буде враћено у оквир Устава, док у противном о судбини БиХ треба да „брину они који је желе овакву каква јесте“.

„Све оно што су радили високи представници у погледу кршења Дејтонског мировног споразума неће бити одрживо што мора да зна и међународна заједница. Нека предузимају шта хоће, а ми ћемо предузимати оно што мислимо да треба. Све што су урадили високи представници мора да буде враћено у уставни оквир“, рекао је новинарима Додик.

Он је поновио да је Ешдаун својевремено дошао у БиХ, са намјером да лобира за муслиманску страну и да је добро што сада на видјело излазе документи о његовим нечасним радњама.

„Он је био злотвор који је злоупотријебио међународно право. Да је било правде и права одговарао би за кршење међународног права, као и права једног народа. Ово само потврђује да смо били у праву када смо му се супроставили и што тражимо да његове одлуке морају бити поништене. Овај процес не смије престати и морамо се окупити око овога“, истакао је Додик.

Он је подсјетио да је Ешдаун, док је боравио у БиХ, купио кућу од муслиманског генерала за 100.000 КМ, а када је одлазио продао је за два милиона КМ.

„Овдје је ријеч о класичној корупцији и плаћању за услуге које је Ешдаун чинио у БиХ“, оциејнио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар