Федерација/БиХ

Додик: Западни посредници су од БиХ направили црну тачку за инвеститоре

РЕКАО ДА СУ ЕСКОБАР И СЛИЧНИ ОД БиХ НАПРАВИЛИ ИНВАЛИДА КОЈЕМ „ПОМАЖУ“ ДА ХОДА
  • Упозорио да је БиХ нефункционална због измјена Дејтонског мировног споразума које су силом спровели високи представници, а не зато што је тако одлучио један политичар или један народ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је због Габријела Ескобара и њему сличних мешетара који су правили каријере и увећавали богатство на БиХ, она дошла у ситуацију да је међу лошим вијестима Балкана.

На молбу да прокоментарише изјаву америчког специјалног изасланика за Западни Балкан Габријела Ескобара да је БиХ изузетак из свих добрих вијести о Западном Балкану, Додик је одговорио да су сви међународни представници и разни изасланици чинили све да БиХ остане у инвалидном стању да би се они појављивали с помагалима да она прохода.

„Својим лошим извјештајима, које су подржавали и медији које они финансирају, од БиХ су направили црну тачку за инвеститоре и данас они причају о БДП БиХ. Дејтонски мировни споразум, за који се залажу Срби и Хрват, а ево чујем кроз Ескобара и званични Вашингтон, неће муслимани, управо они који уживају подршку државе у којој се ни Ескобару није мрско бавити 30 година политиком“, указао је Додик.

Он је нагласио да БиХ није функционална због измјена Дејтонског мировног споразума које су силом спровели високи представници, а не зато што је тако одлучио један политичар или један народ.

Кад смо већ код способности политичара и њиховом ангажовању у приватном сектору, предлажем Ескобари да крене од себе. Само му напомињем да приватни сектор не познаје санкције које су тренутно његово основно средство за рад“, истакао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар