Федерација/БиХ

Екслузивно Бошњаштво постало је терет а не рјешење за БиХ

САРАЈЕВСКО МАНИПУЛИСАЊЕ ЗАПАДНИМ САВЕЗНИЦИМА НА КРАЈУ ЈЕ ПРОПАЛО
  • Параџематизација Бошњака, са претварањем дијела друштва у криптоарапско, препала је западне савезнике. Радикализам се појављивао ма колико га Сарајево покушало негирати
  • Модерно бошњаштво, ако жели бити респектирано на Западу, и имати онај респект који је имало на крају рата, морало би се само и најбруталније обрачунати с тим мањинским групама. Напросто, истовремено слање лобиста у Вашингтон уз истовремено слање терориста у Сирију – не пролази. Запад није толико наиван колико је Сарајево мислило да јесте

ПРЕД крај друге фазе стварања бошњачког ентитета у БИХ почела се паралелно код Бошњака распламсавати фаза доцирања. Моћ над вољом Међународне заједнице у БИХ елите у Сарајеву сматрале су природним правом.

Када су осјетили да их велики дио Међународних слијепо слуша, и када су се лобистички лобији распоредили по свијету, идеја инклузивног бошњаштва, фаза 2 потпуно се гаси. Сматрало се да више нема потребе асимилацији. Она је ионако споро текла.

Језгра нације, одлучује политичку моћ Хрвата и Срба гасити корак по корак, институцију по институцију. Стратешко преузимање ресурса, послушним одлукама ОХР-а и постепеном деволуцијом Дејтона.

Може се казати да је ова фаза доживјела свој врхунац у доба Платформе, када су US амбасадор и ОХР наметнули по вољи Језгре крипто власт контрарну Уставу ФБиХ у ФБиХ.

Посљедица тог чина је поптуни пад вјере Хрвата и Срба у ФБиХ у добре намјере Запада, јачање руског утјецаја и оно што је још важније додатно јачање повјерења међу Србима и Хрватима, након што су Срби из Бања Луке одбили формирати државну власт без Хрвата.

Овдје треба нагласити да је State Departmenent у почетку одобравао пројект Платформе, но након што је схватио да њихови људи у БиХ у суштини шире руски утјецај повукао је тадашњег амбасадора из БиХ.

Ова фаза је дакле била успјешна све до свог коначног слома 2014. Тај слом коиндицира и са нагло повећаним бројем терористичких напада по Европи. У којима је судјеловао и покоји Бошњак.

Цурењем информација да поједини Бошњаци одлазе у ИСИЛ, да човјек који је оснивао Ирански камп у Погорелићима и на УС је црној листи има одличне везе са US амбасадом, БХ ОСА, која је под снажним америчким утјецајем, даје инструкције Западним дипломатима да мијењају курс.

Одједном Срби и Хрвати у БИХ нису оно што их Језгра све године Фазе 3 успјешно увјерава.

Запад у „Злочестима” одједном тражи партнере. Жели зауставити јачање Путина у БиХ.

Фаза Три имала је сјајан почетак. И још биједнији крај.

Њу је уништило управо оно што и фазу два.

Језгра је хтјела превише. Параџематизација Бошњака препала је западне савезнике. Екслузивно Бошњаштво постало је терет а не рјешење за БиХ. Радикализам се појављивао ма колико га Сарајево покушало негирати. Радикализам који данас највише пријети бошњачким националним интересима.

Наиме модерно бошњаштво, ако жели бити респектирано на Западу, и имати онај респект који су имали на крају рата, морало би се само и најбруталније обрачунати с тим мањинским групама. Напросто истовремено слање лобиста у Вашингтон уз истовремено слање терориста у Сирију не пролази. Запад није толико наиван колико је Сарајево мислило да јесте.

Ако је шачица радикала, преко ноћи успјела уништити толике лобистичке напоре, и једно успјешно десетљеће јако мудрог бошњачког дипломатског дјеловања, до те разине да се на Западу Бошњацима више не вјерује, онда би национално одговоран бошњачки вођа морао коначно сазвати сабор бошњачких поглавара и појаснити им колико шутња бошњаштва на параџематизацију њиховог народа има погубне посљедице по тај исти народ.

Усудили би се рећи да нити усташтво у Хрвата није направило толику штету Хрватима колико би у будућности пракса Језгре да шути о урушавању властитог друштва из еуропског у криптоарапско могла стајати Бошњаке.

Добро је што међу младим бошњачким лидерима већ видимо прве изданке будућих политика које се с тим појавама планирају бескрупулозно обрачунати. Лоше је што су ти покрети још увијек маргинални.

Тужно је што је човјек који је оснивао ирански камп у погорелићима данас дио СДП БиХ.

https://poskok.info/kako-je-stvaran-bosnjacki-entitet-3-faza-manipuliranje-zapadnim-saveznicima-uz-otvaranje-iranskih-kampova-donekle-uspjesna-faza-koja-je-na-kraju-propala/

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар