Федерација/БиХ

Галијашевић: БиХ наоружава Украјину као протекторат НАТО и његова војна и терористичка база

И ПРОИЗВОДЊА И ЕКСПОРТ НАОРУЖАЊА ПОД СТАЛНОМ СУ ЗАШТИТОМ НАТО ПАКТА
  • Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: „Највећи магацини налазе од Сарајева до Коњица, а из њих је заостало оружје из протеклог рата већ на путу према Украјини или је у њу већ стигло. Намјенска индустрија која производи практично пројектиле највећих профила за хаубице, искључиво је под контролом бошњачке власти у Сарајеву. Није под контролом заједничких институција, него Министарства индустрије“
  • „БиХ има искуство и знање у трговини оружјем и војном опремом и у наоружавању парамилитарних формација, јединица, терористичких група и организација, а начин илегалног пребацивања преко граница је у БиХ од раније познат“
  • „Злоћудна политика СДА, уверен је Галијашевић, не може да буде другачија… Иза ње стоји Муслиманско братство које је Алија Изетбеговић кроз Младе муслимане довео. Бошњаци нису неки муслимани, њима је ћаба негдје у Лондону, понекад и у Бриселу, а некада у Вашингтону. Дакле, од њих је управо све ово и очекивано“

ЕКСПЕРТ за борбу против тероризма Џевад Галијашевић изјавио је за Срну да БиХ извози оружје у Украјину иако не постоји ниједан разлог нити законски основ да то ради.

Галијашевић је истакао да БиХ шаље и људе који у већини случајева наоружани одлазе из БиХ на украјинско ратиште, о чему се не изјашњава ниједна безбједносна структура.

Он је подсјетио на објављене информације прије нешто више од мјесец о одласку око 167 држављана БиХ на ратишта у Украјину, додајући да је тај податак сада увећан за више од 100 бораца.

Галијашевић је додао да је сигурно да БиХ има искуство и знање у трговини оружјем и војне опреме и наоружавању парамилитарних формација, јединица, терористичких група и организација, а начин илегалног пребацивања преко граница је у БиХ од раније познат.

Указао је да, када је ријеч о спољној трговини и уопште о међународној трговини оружјем, БиХ као и друге земље, има неколико нивоа надзора, а ниједан не функционише.

„Ти нивои надзора подразумијевају мишљење Министарства одбране и документацију коју припрема Министарство спољне трговине, ставове обавјештајно-безбједносних структура о такозваној крајњој дестинацији, оцјену Министарства иностраних послова о томе да ли се у подручју у које се шаље наоружање и војна опрема води рат и да ли би то могло да буде искориштено за дестабилизацију, међуетничке и неке друге сукобе“, изјавио је Галијашевић.

Истакао је да БиХ учествује у илегалном наоружавању Украјине, које је и противзаконито и са становишта локалног законодавства, а посебно са становишта међународног права.

„Дакле, не може се слати оружје у подручја која су захваћена ратом, али пошто то ради читав западни свијет и крши отворено и јавно, онда и БиХ као један протекторат, као војна и терористичка база НАТО пакта на Балкану шаље и учествује у свему томе“, истакао је Галијашевић.

Џевад Галијашевић (Фото: УНС прес центар)

Додао је да није само ријеч о неколико хиљада тона заосталог оружја из протеклог рата које је необезбијеђено, врло лоше чувано у магацинама у којима практично обезбјеђење ради до 15.00 часова, а послије тога су ти објекти необезбијеђени.

Истиче да се највећи магацини налазе од Сарајева до Коњица, а из њих је заостало оружје из протеклог рата већ на путу према или је стигло у Украјину.

„Намјенска индустрија која производи практично пројектиле највећих профила за хаубице, искључиво је под контролом бошњачке власти у Сарајеву. Није под контролом заједничких институција, него Министарства индустрије и енергетике у Влади Федерације БиХ“, навео је Галијашевић.

Према његовим ријечима, не постоји контрола безбједносних структура нити Министарства одбране над овом дјелатношћу која је искључиво војно-техничке природе, односно над производњом наоружања и војне опреме и у том смислу слање наоружања константно иде под заштитом НАТО пакта.

„БиХ је кроз сарајевску политику, затим поједине међународне институције, команду НАТО пакта, `високог представника` прогласила Русију за непријатеља и ушла у рат са том земљом, шаљући оружје у рату противничкој страни. То је ризичан потез и он ће коштати сигурно БиХ и Бошњаке, који се неће питати како ће се Русија договорити са Америком нити ЕУ, а поготово се неће питати сарајевске власти“, истакао је Галијашевић.

Он је упозорио да ће тај договор бити врло неповољан по будућност БиХ, а о томе у Сарајеву не мисле док шаљу оружје.

„Злоћудна политика СДА не може да буде другачија, то је странка просто таквих принципа. Иза ње стоји Муслиманско братство које је Алија Изетбеговић кроз Младе муслимане довео. Бошњаци нису неки муслимани, њима је ћаба негдје у Лондону, понекад и у Бриселу, а некада у Вашингтону. Дакле, од њих је управо све ово и очекивано“, закључио је Галијашевић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар