Федерација/БиХ

Галијашевић: Бошњаци користе Украјину да обнове хајку Запада на Републику Српску

„ПОКУШАВАЈУ ДА НЕУТРАЛНОСТ СРПСКЕ ПРЕДСТАВЕ КАО НЕПРИЈАТЕЉСКИ ЧИН“
  • Стручњак за безбједност Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Рат из Сарајева воде потомци османлијске војске, ханџар дивизија… Преко њих Сарајево чини лажну услугу западу тиме што кроз институције појачава сарадњу са екстремистима и терористима шаљући их у Украјину
  • Организација Инсани Хак вел хуријет сада „организује слање ратника у сукоб у Украјини Сада пребацује ратнике из Сирије, помијешане са илегалним мигрантима, са граница Турске преко Црног мора до Одесе“

ПРЕДСТАВНИЦИ Бошњака у институцијама у Сарајеву користе кризу у Украјини да обнове хајку Запада на Републику Српску због њене неутралности у овој ситуацији, изјавио је Срни стручњак за безбједност Џевад Галијашевић.

– Покушавају да представе да је неутралност Српске непријатељски чин. У томе не учествује само СДА већ и такозване социјалдемокртске грађанске партије – рекао је Галијашевић и додао да не постоји ни покушај да се покуша сарадња са Српском.

Галијашевић тврди да политичко Сарајево вишеструко злоупотребљава кризу у Украјини, покушава да руши уставно уређење БиХ и доноси рјешења мимо процедура.

Покушава, додао је, формулисати и спроводити међународну политику мимо Устава, закона, и у том смислу су наступи министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић и амбасадора БиХ при УН Свена Алкалаја.

Галијашевић је навео да Алкалај руши Устав уз помоћ Турковићеве, формулише своју и политику неких кругова из Сарајева.

Џевад Галијашевић (Фото: УНС прес центар)

Бошњаци у Сарајеву, каже он, покушавају да неуставном дипломатском акцијом уклоне са јавне сцене и оправдане захтјеве хрватског народа, да њихово питање легитимног представљања гура се на страну.

Галијашевић тврди да рат из Сарајева воде потомци османлијске војске, ханџар дивизија…

– Сарајево чини лажну услугу западу тиме што кроз институције појачава сарадњу са екстремистима и терористима шаљући их у Украјину – рекао је Галијешић.

Указао је на организацију Инсани Хак вел хуријет да сада „организује слање ратника у сукоб у Украјини као што је то чинила када их је пребацивала у Сирију“.

– Сада пребацује ратнике из Сирије, помијешане са илегалним мигрантима, са граница Турске преко Црног мора до Одесе – додао је Галијашевић.

Он сматра да ће се војна операција у Украјини брзо завршити, али да ће остати дубока политичка криза, коју већ сада користе политичари из Сарајева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар