Федерација/БиХ

Гогановић: Хелез је нанио немјерљиву штету унутар система одбране, министарству и угледу БиХ

„САДА ГОВОРИ О РУСКОМ УТИЦАЈУ, А ГОВОРИО ЈЕ И О РУСКИМ КАМПОВИМА - ВОЛИ БОМБАСТИЧНЕ ИЗЈАВЕ“
  • Замјеник министра одбране БиХ Александар ГОГАНОВИЋ: Министар Хелез често нарушава систем заједничког одлучивања. О свему имам доказе и у наредном периоду о свему ћу упознати Предсједништво БиХ, као врховног команданта, али и међународну заједницу, јер нећу дозволити министру да урушава систем одбране који је грађен годинама и у који је и међународна заједница уложила доста напора

ЗАМЈЕНИК министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић истакао је да је министар одбране Зукан Хелез својим поступцима и изјавама нанио немјерљиву штету унутар система одбране и међуљудским односима, али и угледу Министарства одбране, као и међународном угледу БиХ.

Гогановић је изјавио за Срну да представници Републике Српске имају коректну сарадњу са НАТО савезом чији су званичници више пута поновили да се о НАТО интеграцијама неће разговарати док се о томе не постигне политички консензус у БиХ између два ентитета и три народа, како је то и предвиђено Дејтонским мировним споразумом.

– Министар одбране сада говори о руском утицају, а говорио је и о такозваним руским камповима. Очигледно је да он једноставно воли да даје бомбастичне изјаве, али нажалост не схвата да борбом за политички утицај у СДП-у урушава систем одбране – нагласио је Гогановић.

Наводећи да Хелез воли да се позива на Закон о одбрани, који константно крши, Гогановић је подсјетио да БиХ има мултиетничке Оружане снаге и, када су формиране, Законом о одбрани предвиђено је да министар у сарадњи са замјеницима министра, из реда друга два конститутивна народа, управља министарством како би се сви народи у систему одбране осјећали угодно.

– Министар Хелез често нарушава систем заједничког одлучивања и зато је нанио несагледиву штету одбрамбеном систему. О свему имам доказе и у наредном периоду о свему ћу упознати Предсједништво БиХ, као врховног команданта, али и међународну заједницу, јер нећу дозволити министру да урушава систем одбране који је грађен годинама и у који је и међународна заједница уложила доста напора – нагласио је Гогановић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар