Федерација/БиХ

Хелез: Намјенска индустрија БиХ за 15 дана почиње производњу дронова самоубица

ТВРДИ ДА БиХ ИМА НАЈБОЉУ НАМЈЕНСКУ ИНДУСТРИЈУ У РЕГИОНУ И ДА ЈЕ ТО „ДОБРО ЗА БиХ“
  • Зукан ХЕЛЕЗ: Ми ћемо те дронове извозити, то је скупо на тржишту. То је понос наше намјенске индустрије… Преко неких наших сусједних држава врши се блокада наоружавања Оружаних снага БиХ, а преко Савјета министара

МИНИСТАР одбране у Савету министара БиХ Зукан Хелез истакао је да ће за 15 дана намјенска индустрија БиХ почети производњу дронова самоубица, о којима је за викенд говорио предсједник Србије Александар Вучић, када је рекао да ће их Србија имати 5.000.

Хелез је рекао да „БиХ има најбољу намјенску индустрију у региону и да ће дронови самоубице произведени у БиХ бити за извоз“.

Он тврди да се БиХ налази под “унутрашњим ембаргом”, који раде сусједне државе, а преко Савјета министара.

– Преко неких наших сусједних држава врши се блокада наоружавања Оружаних снага БиХ, а преко Савјета министара. Међутим, ми имамо намјенску индустрију која је најбоља од свих у региону. Ово што је Вучић изјавио да има дронове које ће они производити, 5.000 дронова самоубица, то ћемо ми за 15 дана почети производити. Наша намјенска индустрија је оспособљена до те мјере да може конкурисати свакој намјенској индустрији и то је оно што је добро за БиХ. Ми ћемо те дронове извозити, то је скупо на тржишту. То је понос наше намјенске индустрије – истиче Хелез.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар