Главно Федерација/БиХ

Хелез позвао Шмита да БиХ „ослободи сецесионистичког терора“

ОБЈАВИО: АКО „ДРЖАВА“ НЕ БУДЕ ЗАШТИЋЕНА УНУТАР ИНСТИТУЦИЈА – ИМАМО „ПЛАН Б“
  • За министра одбране у Савјету министара БиХ „план А“ је: Процесуирање свих актера који су својим одобравањем учествовали у удару на уставно-правни поредак БиХ

ЗУКАН Хелез, министар одбране у Савјету министара БиХ, објавио је на свом Фејсбук профилу отворене пријетње због јучерашњих одлука Народне скупштине Републике Српске.

Хелез је поручио да ће у овом ентитети пристати једино да БиХ буде, како он каже, „само 51.209 километара квадратних“.

У супротном, тврди имају „план Б“.

– Позивам и господина Шмита да искористи све функцијом му додијељене овласти, и тако БиХ ослободи сецесионистичког терора са којим се деценијама суочавамо, а тиме и једном за сва времена угаси и сваки наредни сецесионистички пламен, ма са које стране долазио, и ма из чије главе био! Легалиста сам, вјерујем да се настала ситуација може ријешити унутар институција БиХ. Понављам, желим вјеровати да се настала ситуација може и хоће ријешити у складу са Уставом и законима ове земље, уколико не, у том случају имамо план ‘Б’. Само свих 51.209 километара квадратних и никако другачије – објавио је Хелез на Фејсбуку.

Према његовим ријечима, план „А“ је процесуирање свих актера који су својим одобравањем „учествовали у удару на уставно-правни поредак БиХ“, заборављајући при томе да је управо Уставни суд тај који је својим одлукама нарушио уставно-правни поредак у БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар