Федерација/БиХ

Изетбеговић Чубриловићу: Рјешења за државу БиХ у државним а не ентитетским институцијама

ОДБИО ПОНУДУ ДА ГОВОРИ НА СЈЕДНИЦИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Бакир баш као Изетбеговић: „Сви ми у СДА желимо што скорији излазак из кризе, и видимо га у једноставној формули. Све што је потребно јесте да нико не доводи у питање неупитне вриједности и категорије – Устав Босне и Херцеговине, пресуде Уставног суда Босне и Херцеговине и Европског суда за људска права, Дејтонски мировни споразум, укључујући и незаобилазну позицију високог представника

ПРЕДСЈЕДНИК Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић одговорио је предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу на његов позив да се обрати на сједници ентитетског парламента.

Захваљујем се на вашем позиву да се обратим на сједници Народне скупштине Републике Српске на тему политичко-економске ситуације у Босни и Херцеговини. Као што знате, ја сам члан Колегија Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и на том тијелу смо већ дискутовали о наведеној теми и увјерен сам да ћемо и наставити јер блокада која је беспотребно наметнута никоме не доноси добро“, написао је Изетвеговић.

Он каже како је изналажење најприхватљивијих рјешења за државу Босну и Херцеговину ствар државних институција, а не ентитетских, и може бити разматрано само у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине и осталим надлежним државним институцијама.

Додао је да Странку демократске акције у НСРС-у представља низ веома искусних и способних посланика који могу дати конструктиван допринос рјешавању ситуације у којој се као друштво и држава налазимо, али само у дијелу који се односи на Републику Српску.

Недељко Чубриловић

Сви ми у СДА желимо што скорији излазак из кризе, и видимо га у једноставној формули. Све што је потребно јесте да нико не доводи у питање неупитне вриједности и категорије – Устав Босне и Херцеговине, пресуде Уставног суда Босне и Херцеговине и Европског суда за људска права, Дејтонски мировни споразум, укључујући и незаобилазну позицију високог представника, Европску конвенцију о основним људским правима и слободама, те да не дискриминирамо једни друге на етничкој или било којој другој основи.

Стога Вам предлажем да већ на наредној сједници као први корак у овом смјеру ставите ван снаге неуставни Закон о лијековима и медицинским средствима РС-а, те закључке којима се крши Дејтонски мировни споразум и подрива уставноправни поредак Босне и Херцеговине. Управо су одустајање од блокада и повлачење неуставних закона и закључака основни предувјети за побољшање актуелне политичко-економске ситуације у Босни и Херцеговини“, закључује Бакир Изетбеговић у писму Недељку Чубриловићу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар